Categorie: kerst

Stempel een stapel! – kerstthema

Wil je alvast iets leuks in je agenda?

Kerstkaarten! In deze workshop maak je er tenminste 5 en als je wilt wel 20… Er liggen verschillende ontwerpen klaar op het buffet, je kiest je kaart en daar maak je er meteen 5 van. Zo kun je mooi productie draaien 😉

Kosten voor deelname € 7,50 per set van 5 kaarten je mag zelf bepalen hoeveel sets je gaat maken.
Deze workshop wordt op maandagochtend 20 november en op donderdagavond 23 november gegeven. Schrijf je op tijd in zodat je zeker bent van je plaats aan tafel.

Thuis aan de slag? Kijk dan bij de Stampin’ Up specials
Voor elke workhsop geld dat je mij kunt uitnodigen bij jouw thuis op een zelfgekozen datum en tijdstip, mail me gerust voor informatie!

 

*Suze*

 

Kerstkaarten stempelen – youtube

Deze week denk ik alvast vooruit aan de kerst, ik wil je laten zien hoe je de kerstkaarten uit de najaarscatalogus maakt. De kerst kaart dit je ziet op pagina 26 met de stempelset ‘ Nacht in Bethlehem’ . Heb je de catalogus nog niet? Rechtsboven kun je doorklikken naar de digitale versie.

Klik op de foto voor de Youtube video!

Wil je meedoen aan de worskhop? Deze kaart staat 20 en 23 november op het programma, we maken dan 4 x3  = 12 kaarten!

Maak er wat van!
*Suze*

Zelf aan de slag? Dit heb je nodig

Whisper white cardstock
Whisper white bakers twine
Metallic sequins
Stempelset Bethlehem
Smokey slate
Crumb Cake
Marina Mist
Crushed Curry

Basics:
Stampin Trimmer
Fine tip glue pen
Acrylblock I
Acrylblock D
Acrylblock C

Decemberlabels – ook geschikt als kaartje natuurlijk ;-)

Decemberlabels

Met de deze leuke stempelset maak je verschillende labels Ik heb er al een paar in de decembersfeer gemaakt zoals je het rijtje rechts ziet. Maar het vrolijke trio linksonder is bedoeld voor in de lunchbox, deze week is school immers weer begonnen (in het noorden) en dat mogen we best een beetje leuk maken. En dan, omdat de stempelset  niet alleen geschikt is voor labels maakte ik ook nog twee kaartjes, een kerstkaartje en een Sintrklaas-gedichten- kaartje.  Je mag met me meekijken op youtube

Je kunt de prodcuten via mij bestellen, dat kan door op de onderstaande foto’s te klikken, je komt dan vanzelf in de webshop.
Heb je nog vragen of wil je de workshop in het echt komen volgen, laat het me weten op info@creatiefduo.nl

Maak er wat van!
*Suze*

 


  

December is coming…

En dat begint voor mij op 1 september, vanaf vandaag is namelijk de nieuwe Stampin’ Up najaarscatalogus beschikbaar! Vol inspiratie, materialen en o zo leuke creatieve kaarten, labels, cadeau verpakkingen , washi tapes, mooi papier… teveel om op te noemen. Kijk zelf maar snel in de gids.

Maar als demo mag ik al eerder bestellen en ik ben dan ook al in de feestdagen beland. Wat vind je van mijn kerstkaart? Gemaakt met de nieuwe Nederlandse stempelset ‘ Bethlehem’

Deze stempelset met 3 Nederlandse! teksten heeft ook bijpassende stansen. Ik heb hier Jozef en Maria gestempeld en daarna uitgestantst. Ook voor de gebouwen gebruikt ik de thinlits, er zijn twee verschillende ‘straatjes’

Deze zogenaamde z-vouw kaart kun je helemaal plat vouwen en versturen maar uitgevouwen blijft hij prachtig staan. Een volledige uitleg is in de maak, ik heb het hele maak-proces gefilmd. Volg me op youtube en je ziet elke week een nieuwe filmpje met voorbeelden, technieken en inspiratie.

Maak er wat van!
*Suze*

Wat ik gebruikt heb  voor deze kaart:

 

 

 

Cadeaus met een monogram

Met een monogram maak je heel eenvoudig een mooi persoonlijk cadeau, maar je hoeft niet alles weg te geven je kunt natuurlijk ook wat voor jezelf maken! Het bestand van de week heb ik voor twee items gebruikt, onze nieuwe koffiekoppen en voor zakdoeken..

gratis bestand van de week blaadjeskrans

De koffiekoppen (nu bij de action 6 voor €2,50) zijn ge-etst met glasets. Het effect is heel subtiel maar wel duidelijk. Je etst in het glazuur en krijgt daardoor een licht, melkachtig effect.  En de initialen HB? Die staan voor Huize Bonnema 😉
Meer over glasetsen

koffiekoppen etsen

En dan de zakdoeken, we zijn thuis al overgegaan op papieren zakdoekjes maar daar is niet iedereen van gediend, mijn schoonvader is nog een trouwe gebruiker van de ouderwetsche katoenen zakdoek (3 voor €1,49 bij de Wibra) en dan staat een monogram daar heel sjiek op. Vroeger werden die er op geborduurd maar nu doen we dat met een restje flex, wel zo gemakkelijk.

De zakdoeken lijken zo wel erg op servetten, en daarmee een perfecte aankleding van je kerstdiner. Maak je eigen familie initialen (HB) Of ga nog een stapje verder en maak voor elke gast een eigen servet. Daarmee maak je zeker indruk!
zakdoeken servetten

Het bestand van de week is gratis te downloaden in de silhouette store, de letters die je daarbij nodig hebt heb ik voor je klaargezet. Maak er wat van!

*Suze*

Monogram letters silhouette cut file

 

Nog gauw een paar kerstkaarten?

Vandaag weer nieuwe weekly deals van Stampin Up, en mooie producten in de eindejaarssale. Vandaag gaat er een bestelling uit dus als je nog iets onder de kerstboom nodig hebt?

Wat dacht je van deze set: van 29,95 voor € 9,18
Alleen wat stempels en inkt toevoegen en je hebt 20 prachtige kerstkaarten.

Watercolor Winter Simply Created Kit

En deze liggen ook al in mijn mandje, de ‘essential wood elements’, perfecte finishing voor je project life pagina’s. Je kunt er op stempelen, schrijven of met je houtbrander een mooie print toevoegen. Nu 32 stuks voor € 2,38!

essential wood elements

Mail voor 18:00  om te bestellen info@creatiefduo.nl, of bestel zelf rechtstreeks en krijg het thuis gestuurd (verzendkosten 5,95).  Meer over het bestelproces kun je hier lezen.

*Suze*

 

 

 

Extra gratis bestanden voor de kerst, altijd fijn

Tot 25 december krijgen we alle dagen een gratis bestand, het gaat me niet lukken om er altijd iets van te maken maar ik al ze wel alvast downloaden. Daarnaast op alle kerst, hannukah en winter designs 25 % korting, ook altijd fijn!

En wat is er vandaag…..

Een kerstbal van Miss Kate Cuttables, het ziet er prachtig uit maar je hebt dan ook heel wat kleurtjes nodig, ik heb de onderdelen alvast even ingekleurd zodat je beter kunt zien welk stukje waar komt.

het kerst ornament

En dan dit schattige rendier, het is een sketch bestand dus het zijn mooie enkele lijnen die je met de (sketch)pennen kunt gaan maken. Of printen, dat mag van mij ook 😉 Zet dan wel even de lijnen op zwart anders zie je er niets van.

Het rendier sketchbestand

Aan de slag!

Update: 11:30
Dat is me even leuk, ik heb van alles weten te combineren 😉 Uit het eerste bestand heb ik de basis van de kerstbal gebruikt. De kerstbal heb ik in verschillende maten in het gewei van het rendier opgehangen. Met de sketches daarna eerst in zwart het rendier laten tekenen en daarna in rood de kerstballen.

kerstkaart combi

Netjes uitgesneden en daarna op het mooie kerstdesign paper van stampin up geplakt (merry moments en ook in de eindejaarssale!) Het Merry Christmas is gestempeld met real red inkt en het stempeltje zelf komt uit de Snow Place set.  Ik ben er helemaal blij mee, en het was ook zomaar klaar dus ik ga er nog maar een paar maken 😉

 

*Suze*

 

Kerstknutsel voor op school

Ik heb een hele coole vriendin, na jaren werken is ze nu weer naar school. Ze gaat naar de Pabo en wil juf worden. Ik vindt het heel wat zo naast alles wat gewoon doorgaat!

Voor de kerst heeft ze deze knutsel bedacht in de klas. Het is heel simpel en tegelijk ook heel leuk. Je giet gips in plastic bekertjes en daar duw je tijdens het uitharden een waxine lichtje in.

kerstknutsel voor school

Na het uitharden het bekertje en lichtje verwijderen en je kunt aan de slag om te versieren! En bij de hogere klassen kun je er meteen wat scheikunde behandelen, want gips wordt namelijk warm tijdens het uitharden.

Onze kinderen hebben weer een glazen potje geglitterd en maken volgende week een kerststukje, tijd om de tuin te snoeien 😉

*Suze*

Gratis bestand van de week: een 3d kerstster

Gaaaaaap! Goedemorgen, ik heb me een beetje verslapen en begin nu langzaam wakker te worden, dus met een kop koffie in de hand gaat het vast lukken 😉

Het gratis bestand, uiteraard weer in de kerstsfeer en een 3d object ditmaal. (wil je een kerstster maken zonder de cameo dan kun je met knippen en plakken een hele leuke sneeuwvlok/kerstster maken)

bestand vd week kerstster

Het snijbestand bestaat uit 8 dezelfde  onderdelen, 4 ervan passen op de snijmat maar je kunt natuurlijk het formaat aanpassen. Wil je het kleiner maken dan moet je wel oppassen met de kleine uitgesneden sterretjes, deze worden dan wel lastiger.

het snijbestand kerstster

Tja, wat zullen we hier eens van maken? Eerst nog meer koffie, dat helpt vast!

Update: 15:00
Ik ben in staking….. Ik heb er helmaal niets mee gemaakt! En waarom niet? Omdat ik de kerstdecoratie van zolder heb gehaald en daarvoor eerste ruimte moest maken. Jullie herkennen het vast wel, elke keer maak je iets moois maar dan komt er ook elke keer weer iets bij in huis. Je geeft wel eens iets weg en je verkoopt ook wat maar daar red je het niet altijd mee. Dus voordat ik er kerstdecoratie bij ga maken moet ik eerst de boom maar eens opzetten, de vensterbank versieren en alles een plekje geven dat er al is. En dan…kan er mischien nog best een kerstster bij 😉

*Suze*

 

 

Winter wonderland, prachtige serie vellum blaadjes

Deze week in de weekly deal van Stampin Up, de vellum serie Winte Wonderland. Mooi vellum met daarop diverse prints. 36 velletjes van 15.2 x 15.2 cm,  Er zijn 6 zwarte prints en 6 gouden prints en van elk dessin zitten er 3 velletjes in het pak. Genoeg keuze dus om iets heel moois mee te maken.
winter wonderland vellum su

Wat dachten van deze kaart van Patty Bennet, De achtergrond is gestempeld met  de Wonderland stamp set uit de najaarscatalogus, daarvoor een velum met gouden sneeuwvlokken. Je krijgt meteen dat winter effect van een lucht vol sneeuw.

kaart van patty met ww vellum

En deze is door zijn eenvoud ook heel mooi, gewoon met de tree punch en verschillende patroontjes. De bovenste rij is direct op de kaart geplaatst, de onderste twee liggen er iets op.

tree punch en ww vellum

*Suze*