Categorie: kinder activiteiten

School kleurplaat 2016 -2017

Daar zijn ze dan! De kleur schoolplaten voor het einde van het schooljaar 2016-2017. Er is weer een jongens en een meisjes versie en dit jaar kun je ook je schoolnaam er boven laten zetten. Staat toch net even leuker en kan zelfs mét school-logo.  Niet dat mijn kinderen dat detail is opgevallen, mijn zoon was vooral onder de indruk van de fidget spinner op het shirt van de jongen 😉 Echt iets wat hoort bij dit schooljaar toch?

De kleurplaten zijn ook dit jaar weer gratis te downloaden, ik heb de naam van de school er voor jullie afgehaald 😉

Schoolplaat jongen 16-17
Schoolpaat meisje 16-17

Maak er wat van!

*Suze*

En heb je nog een cadeautje nodig voor de meester of juf? Ook daar heb ik aan gedacht, kijk maar!

 

Nog 4 weken! Tijd voor juf en meester cadeautjes

Over 4 weken begint de zomervakantie, hoog tijd dus om juf en meester cadeautjes te gaan maken. Want in het noorden zijn we dit jaar als laatsten aan de beurt en dat betekent dat voor anderen de vakantie volgende week al begint.  Onze beide kinderen hebben elke 2 juffen dus dat worden dan 4 cadeautjes. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt, een rondje door de action leverde genoeg snoep op om iets leuks me te doen en ook hadden ze daar leuke weckpotjes. Ik maakte 4 varianten zodat er nog wat te kiezen valt. Ook maken? De labels kun je zo uitprinten en zelf uitknippen.

In het fotolijstje en voor de snoepjes zie je de hartstikke bedankt -kaart en ook deze kun je zelf printen, er staat een juf en een meester variant op 1 A4.  Print het op dik papier, laat je kinderen er nog iets opschrijven en klaar. Of koop wat snoephartjes en maak er een lekker cadeautje van. Ik plakte het in een Ribba lijst van Ikea zodat de snoepjes erbij in passen.

En de school kleurplaat is er ook weer!

*Suze*

Ook leuk: Oorkonde juf en meester  of tekstbord in deze klas

Hartstikke bedankt juf / meester kaart
Snoep labels juf en meester afscheid

Pokemon sweettable- een tafel vol lekkers

En dat was me weer een feestje 😉 De tafel was versierd met de crepe papier (big bazaar) en op de gekleurde ballonnen tekende ik met stiften gezichtjes.  En dan stond er lekkers op tafel dat ik zo goed mogelijk in het thema presenteerde.

Wat stond er allemaal op tafel (dat viel nog best mee hoor) van links naar rechts:

  1. Flesjes water: met een witte strook papier en een pokemon erop geplakt paste het helemaal in het thema.  Iedereen kon zijn naam erop zetten en had zo zijn eigen flesje water. En voor wie dat wilde kon er ranja toegevoegd worden voor de smaak.
  2.  Pokegroentes: rode paprika, snoeptomaatjes en (rauwe) bloemkoolroosjes en daarbij een fris yoghurtdipje
  3. Pikachu cupcakes; cupcakes met als extraatje frambozen door het beslag en lemoncurd eroverheen
  4. Taart! : gevuld met chocolade creme  (met stukjes chocolade) en aardbeienjam. Ook afgesmeerd met de chocolade creme en bekleed met fondant. Van Riemer mocht ik er wel een papieren pokemon opzetten maar met behulp van dit filmpje maakt ik toch nog even een pikachu van fondant.
  5. Marshmellow pokeballen: een beetje gekleurde aardbeien suiker (xenos) en glazuurstiften (xenos) maakten van de marshmellows pokeballen.
  6. Pokesoesjes: kant en klaar gekocht en helemaal zelf laten ontdooien.
  7. Nog meer cupcakes
  8. Popcorn: rode bekertjes met een strookje wit en een strookje zwart papier.


En als laatste, pokemon pizza. Eenvoudige pizza margherita maar met extra salami op de bovenste helft en op het midden een rijtje zwarte olijven (die er door de kinderen weer werd afgehaald 😉  ) Op d eonderste helft kun je nog extra kaas doen zodat het nog witter is, die stond hier ook klaar maar zijn we toch ngo vergeten.

Zelf ook een pokemonfeestje geven? Ik heb drie bestanden voor je omgezet naar PDF, deze kun je dus eenvoudig downloaden en printen. Het zijn de menu kaartjes, de plaatjes voor de waterflesjes en de Pikachu cupcake wrapper. De cupcake wrappers moet je op geel papier uitprinten en daarna uitknippen. De andere twee bestanden kun je gewoon op wit papier uitprinten en daarna uitknippen.

Maak er wat van!
*Suze*

(NB. rechten op het ontwerp zijn en blijven bij de ontwerper, de bestanden worden om niet beschikaar gesteld voor prive gebruik en niet bestemd voor verkoop. Rechten op de karakters rusten bij die ontwerper)

Wie jarig is trakteert

En dat hebben we deze verjaardag heerlijk simpel gehouden.  Na de drukte van de voorbereidingen en de festivitetien was ik best wel een beetje afgedraaid, maar ja, als je 10 jaar bent is de traktatie nog heel belangrijk. Ik had vooraf  Oreo koekjes in chocolade gehaald, hier zouden we smiley’s van gaan maken want haar taart was immers ook al met smiley’s.  Maar de zondag had ik daar zo ontzettend geen zin in dat we iets nieuws bedachten wat supersnel klaar was!

donut traktatie
Donuts – oogjes – zure matten = klaar!

De oogjes met wat suikerwater op de donut plakken, een stukje zure mat in het gat als tong en de traktatie was klaar. Echt 10 minuten werk en dat was het, en toch ziet het er superleuk uit!

*Suze*

Kleurplaat jaaroverzicht

Het is me gelukt! Het to-do- lijstje voor vandaag is nog niet klaar maar deze kan al wel online 😉 Mijn kinderen zijn er al weg van, speciaal voor hen heb ik het jaaroverzicht  dan ook in het pokemon thema gemaakt.  Ben je daar nu helemaal niet van dan snap ik dat best, ik heb er daarom ook eentje gemaakt die neutraal is. jaaroverzicht-2016-kleurplaat

Veel plezier, deel en download!

*Suze*

kleurplaat jaaroverzicht 2016 jongen
kleurplaat jaaroverzicht 2016 meisje
kleurplaat jaaroverzicht 2016 kind

Laatste schoolweek! En dat verdient een kleurplaat.

In het noorden begint de laatste schoolweek! Het midden van Nederland heeft al vakantie en Zuid moet nog twee weken door. Er wordt al niet meer zo hard gewerkt op school, leuke activiteiten zijn deze week belangrijker dan echt leren volgens mij. En natuurlijk een bezoekje aan de volgende klas….. even kennismaken met de nieuwe meester of juf en het nieuwe klaslokaal.

kleurplaten als afsluiting van het schooljaarOm het jaar af te sluiten kun je deze tekening gebruiken. Een leuke invuloefening als bijlage in het rapport of om aan de nieuwe juf/meester te geven. Weer die ook alvast wat hem/haar te wachten staat 😉

En als afscheid van de juf of meester geef je een oorkonde.. of een pepermuntdoosjes of kijk je verder op pinterest.

*Suze*

schooljaar kleurplaat meisje 2015 2016
schooljaar kleurplaat jongen 2015-2016

 

Meivakantie, wat zullen we eens gaan doen

Sommige van jullie zitten er al middenin, anderen hebben maar een paar dagen vrij. Maar als je kinderen in de schoolgaande leeftijd hebt dan is het weer tijd voor de meivakantie!

Het weer is niet echt fijn te noemen dus veel buiten spelen zit er (nog) niet in. En daarbij gaan er heel wat vriendjes en vriendinnetjes op vakantie dus moeten we ons zelf zien te vermaken, maar dat kunnen we wel!

De kinderen wilden graag weer lootjes trekken… Dat gaat als volgt, je bedenkt verschillende activiteiten die je ook onderverdeelt in categoriën: zelf doen, er op uit, spelletjes, grote projecten etc. Elke categorie kent zijn eigen kleur en aan het begin van de dag, of als ze zich vervelen of als het tijd is om een spelletje te doen dan wordt er een lootje getrokken.meivakantie

Ben je nog bezig met het huishouden (of een goed boek)? Pak maar een groene = zelfs doen. Wordt er mooi weer verwacht? Pak maar een gele = eropuit. En is het tijd voor een spelletje dan pak je een paarse.

Het hangt natuurlijk van je leeftijd en de interesse van de kinderen af wat er op de lijst komt te staan. Dit is onze lijst voor deze vakantie, en er kan nog veel meer op! Ik heb het in een wordbestand  gezet zodat je het zelf kunt aanvullen. Print het op gekleurd papier of kleur het papier met je stiften .

Fijne vakantie!
*Suze*

En ja dit doen we vaker, en het werkt ook echt. Meivakantie 2015 en pak maar een blauwe.

Sweettable voor een jongen – een echte Starwars fan van 8 jaar

Ik heb afgelopen week wat weinig berichten geplaatst maar zeker niet stilgezeten! Onze jongste werd 8 jaar en na de Skylander feesttafel van vorig jaar was het thema nu Starwars.

Sweettable starwars

 

 

De taart moest BB-8 zijn, het schattige robotje uit The Force Awakens, een lastige vorm van een grote bol met een halve bol erbovenop. Een hele bol van biscuit houd minder goed de ronde vorm en kan inzakken onder zijn eigen gewicht. Daarom is de onderste helft van het lijf een halve bol rice-crispies, lekker licht, heel stevig en ook nog lekker!

Naast de taart waren er nog meer lekkernijen:
– Hans Rolo’s
– Darkside / nightside lightsaber cupcakes
– Clone trooper marshmallows
– Star wars cookies
– Leia’s kaneelrolletjes
– Tie fighter Oreos
– Een een R2D2 vol met ranja
– snoepjes automaatjes van PEZ

 

Als decoratie een zwarte achtergrond met daarop zilveren sterren. 3D letters van zijn naam met daarop clone troopers, lightsabers, gekregen Starwars speeltjes en een een heuse vintage At-At! *

Deze week daarom wat StarWars blogberichten over de samenstelling van deze tafel met de daarvoor handige printables, woensdag het volgende deel met de uitleg van de hapjes. Wil je alvast alle foto’s al zien kijk dan op Pinterest.

*Suze*

 

*De At-At mocht voor het feest uit de vitrinekast uit de collectie van papa, en nee, er mocht niet mee gespeeld worden..

Een jaaroverzicht, vastleggen en vooruitkijken

Vorig jaar zijn we hier pas mee begonnen maar ik hoop het nog een flink aantal jaren vol te houden. Ik vond toen een link naar een engelse pagina en had geen tijd om er zelf nog een te maken, dit jaar dus wel en daarom een Nederlandse versie!

Hij is te downloaden als pdf zodat je hem zelf kunt printen als kleurplaat.jaaroverzicht 2015

 

Het laatste blog bericht van dit jaar, een jaar waarin het bezoekersaantal flink gegroeid is naar ruim 7000 bezoekers per maand!  Er komen steeds meer tutorials op het blog te staan, over het studio programma, én Stampin Up. Heerlijk makkelijk om de tips online terug te kunnen vinden. En ook worden er steeds meer workshops in gepland, voor studio én Stampin Up. In januari begint er zelfs een serie voor Project Life, dus heb je nog teveel foto’s liggen en/of ga je het dit jaar goed aanpakken let dan vooral op!
En natuurlijk bakken, dat moet ik gewoon doen, en dat heeft nog nooit iemand erg gevonden 😉

Bedankt allemaal voor jullie bezoekjes, reacties en waardering, en natuurlijk tot in het nieuwe jaar.

*Suze*

Jaaroverzicht 2015 meisje
Jaaroverzicht 2015 – jongen

 

 

 

Kerstknutsel voor op school

Ik heb een hele coole vriendin, na jaren werken is ze nu weer naar school. Ze gaat naar de Pabo en wil juf worden. Ik vindt het heel wat zo naast alles wat gewoon doorgaat!

Voor de kerst heeft ze deze knutsel bedacht in de klas. Het is heel simpel en tegelijk ook heel leuk. Je giet gips in plastic bekertjes en daar duw je tijdens het uitharden een waxine lichtje in.

kerstknutsel voor school

Na het uitharden het bekertje en lichtje verwijderen en je kunt aan de slag om te versieren! En bij de hogere klassen kun je er meteen wat scheikunde behandelen, want gips wordt namelijk warm tijdens het uitharden.

Onze kinderen hebben weer een glazen potje geglitterd en maken volgende week een kerststukje, tijd om de tuin te snoeien 😉

*Suze*