Vorige week kreeg ik van sinterklaas een prachtig nieuwe bakboek, ‘ Meer uit eigen oven’ van Levine van Doorne.  Dit is het tweede brood-bakboek van haar hand. De dag na het heerlijke avondje ben ik meteen aan de slag gegaan. Het leest erg fijn, er wordt duidelijk uitgelegd hoe een recept is opgebouwd en hoe je met behulp van de bakkersformule de recepten kunt aanpassen. Ook maakt ze duidelijk wat de invloed is van de verschillende ingredienten is en hoe je daarmee het resultaat kun beinvloeden.

vb.1: Ik heb alle tijd dus het deeg mag lang rijzen, ik doe er daarom minder gist in

vb. 2:  we maken lekker zoete weekeindbroodjes, met de extra ingredienten is er meer gist nodig en door het gebruik van vet blijft het lekke mals.

walnoten-uien-bierbrood

Ik maakte het bierbrood met walnoten en uien. en het restulaat, heerlijk!  Geweldig brood met mooi kruim, zoete gebaken uien en krokante, smakelijke korst. We hebben het bij de borrel en bij het avondeten soldaat gemaakt. Ik denk zeker dat met dit bakboek mijn broden veel beter gaan worden.

 

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *