Ik heb de Big shot van Sizzix voor het embossen van papier en gebruik het met de framelits van Stampin’ Up!. Nu deed ie het niet meer zo goed, het rolde er niet meer lekker door. Als je het apparaat regelmatig gebruikt dan komt er ook regelmatig wat papier in terecht. En als je dat bij elkaar optelt dan wordt dat best wel rommelig binnenin en loopt het logischerwijs niet meer zo soepel.

Dus, aan de slag met de gereedschap!

 1. Je begint met het verwijderen van de hendel: haal het dopje eraf en draai met een klein inbbussleuteltje het schroefje eruit. (Leg in een schaaltje of op een dienblad  dan rolt het niet weg en heb je straks alle onderdelen nodig.)

  de hendel
  de hendel
 2. Leg de big shot op de kop, verwijder de 4 schroeven in het midden met een kruiskop schroevendraaier.

  Deze schroefjes moeten daar
  Deze schroefjes moeten daar
 3. Leg hem nu op zijn zij, je moet nu aan beide zijden 4 schroefjes verwijderen.
 4. Nu wordt het spannend, de zijkanten zijn nu bijna los maar zitten nog vast met klemmetjes. Voorzichtig duw en trekwerk is geboden maar dan klikt alles los.
gedemonteerde big shot
gedemonteerde big shot

Nu kun je alle onderdelen uit elkaar tillen en kom je steeds meer snippers tegen. Verwijder met een kwastje, kruimelstofzuiger en een tissue. En dan weer in elkaar zetten….

 

 1. Zet eerst de 3 onderdelen van het midden op elkaar
 2. Dan de ‘tafelels’ aan beide kanten, het bovenste midden gedeelte valt hier iets overheen.
 3. Voorzichtig op zijn zij draaien, en de eerste zijkant erop klemmen. (De eerste twee keer valt alles uit elkaar maar drie keer is scheepsrecht)
 4. Andere zijkant er ook op klikken en nu alle schroefjes en hendel terugplaatsen.

Zo, nu loopt het vast een stuk soepeler!

*Suze*

18 Comments on De Bigshot van Sizzix- kan ook uit elkaar!

  • Dag Wil, ik denk wel dat je bij de bouwmarkt eens kunt kijken welke je nodig hebt, Neem dan het hendeltje mee om het schroefje te ‘passen’

  • Dag van Renswoude, ik zou eens informeren daar waar je hem hebt gekocht, een leverancier van Sizzix kan je vast meer vertellen (oftewel, ik weet het echt niet…)

 1. Hallo,
  Mijn Bigshot snijdt niet meer zo goed. Ik moet telkens het werkstuk draaien en nog eens doordraaien, soms wel 3X alvorens de mal door het papier snijd. Wat kan ik daar aan doen? Alvast bedankt voor de tip.
  Annie

  • Ik denk dat je platen wat kromgetrokken zijn, daar heb ik ook last van en daardoor is op sommige plaatsen de druk beter dan op andere.
   Oplossing, lapje stof of extra papier op de platen leggen en zo de druk verhogen, of veel eenvoudiger; nieuwe platen kopen 😉
   Het schijnt dat je ze ook kunt bakken in de oven zodat ze door de hitte weer rechttrekken, maar dat heb ik zelf niet geprobeerd…

 2. De aandruk rollen zijn niet meer in lijn, dus ongelijk als je vlak over de doorgang kijkt zie je het verschil nu is mijn vraag hoe los ik dat op ??.

 3. Hoi, ik heb heb net mijn big -shot stuk “gekregen”:-( …toen ik hem dus uit elkaar ging halen, tilde ik hem op en viel er een soort klein “hoefijzer” vormpje op de grond …bij het uit elkaar halen zag ik dat er op 1 van de tandwielen(bovenste grote ) ook zo 1ntje zat dit rond de vierkantje dat uit het tandwiel steekt..vermoedelijk om te beletten da het tandwiel er zou afglijden. Maar ik vind dus nergens waar ik dat tweede zou op moeten zetten, bij het tweede tandwiel gaat dit er niet op (zeker niet op de bovenkant) en eronder lukt niet(tenzij het inderdaad zo moet en je met een kleine hamer dit er toch zou moeten op krijgen?).Weet je misschien raad? Wat het veroorzaakt is dat de onderste rol scheef ligt nu (dus niet mooi gelijk) en dat het de onderste plaat dus niet meer meeneemt bij het draaien, de bovenste beweegt dus alleen. MVG Ria

  • hipperdepip,:-)

   Yep ik heb het dan toch zelf gevonden…het onderste tandwiel was er wss uitgeschoven want dat kreeg ik na enkele klopjes dieper er in en toen paste het “hoefijzertje” er toch op…toen het in elkaar steken idd wat moeilijk ging (de tafels vielen steeds uitelkaar ) wel toen heb ik deze in de lengte even vastgekleefd met duck tape mss nog een tip voor de volgende die het gaat proberen 🙂 en toen ging het wat beter. En ja hor hij werkt weer 🙂 , hij heeft er wel wat kneuzingen van overgehouden (kleine stukjes die afgebroken zijn met het uit elkaar halen ) maar ik kijk niet naar de schoonheid 😉 MVG Ria

  • De hoefijzertjes horen inderdaad op de staaf van de grote tandwielen. Ze passen lastig, ze zijn dan ook bedoeld om de boel vast te zitten. Die van mij heb ik wat verbogen bij het bevestigen maar weer plat gekregen met ‘gepast geweld’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.