Buiten is de herfst toch echt al begonnen, de temperaturen zijn nog heerlijk maar de blaadjes komen wel van de  bomen. En kastanjes, die zijn er in overvloed!

En de blaadjes vallen maar ik bind ze weer samen. Voor deze bruidstaart volstond een simpel ontwerp, in de uitvoering zit alleeën heel veel werk.  De blaadjes staan stuk voor stuk op een stukje draad, deze worden samengebonden tot takjes en vervolgens tot grotere takken, dat kost wel meer dan 1 uurtje werk!

bruidstaart herfst
bruidstaart herfst

En de taart moet niet alleen mooi zijn natuurlijk, eten doe je niet alleen met de ogen 😉

De onderste laag gevuld met confiture, banketbakkersroom en aardbeien en een zalig lichte botercrème. De middelste laag heeft de frisse smaak van citroen met verse lemoncurd en citroenkwark. De bovenste laag heeft 1 soort vulling, maar dan wel gewoon 3x…… zachte mokka-crème met gecaramelliseerde hazelnoten.

Nu ga ik weer aan de slag met blaadjes, maar dan wel van papier en met de silhouette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.