In Heel Holland Bakt kwam laatst een mooi vluchtbrood aan  bod, het was kamp ingewikkeld het se met de strengen stonden te hannesen. Ze kregen er wel instructies bij maar op papier zal dat toch behoorlijk verwarrend zijn. Ik wilde het toch ook proberen en riep daarbij de hulp van youtube in. Met de bestudering van het filmpje maakte ik een stap voor stap tekening en zelfs daarvan raakte ik in de war… Maar toch is het gelukt! Een echt 8-strengs vluchtbrood.

vlechtbrood

 

Het was trouwens niet heel lekker. Ik nam de helft van het recept maar deed daar de volledige hoeveelheid water bij. Dat kon er natuurlijk niet meer uit, dus extra bloem, extra gist en maar hopen op het beste. Uiteindelijk bleek dat er toch te weinig zout in zat. Maar het was wel een mooí brood 😉

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.