Een kerstkrans, leuke versiering voor in de boom of aan de deur en een leuke knutsel voor de kinderen. Je kunt deze op drie manieren maken. Ik heb een snijbestand voor je gemaakt waarmee je de silhouette het werk kunt laten doen, een knip bestand (word) waarmee je de kinderen het werk kun laten doen en een koekrecept waarmee je er een lekkere krans van maakt.

Koekjes krans voor de feestdagen
Koekjes krans voor de feestdagen

Papieren krans. Het word bestand is een knipvel met blaadjes, print deze uit en leg op een twee vellen papier. Knip nu de blaadjes uit zodat je lekker veel hebt. Gebruik je de silhouette snijd dan driemaal het blaadjes bestand op a4 formaat. Vouw de blaadjes over de lengte dubbel zodat ze wat vorm krijgen en meer op blaadjes lijken.

Leg een ronde vorm, bijvoorbeeld een bord, op een vel A4 stevig papier, maak een zo groot mogelijke cirkel van ca. 20 cm. Vouw deze dubbel en knip een deel van het midden eruit zodat je een basis voor de blaadjes hebt. In het silhouette bestand is een cirkel bijgevoegd.

Plak de blaadjes per paar op de cirkel en ga helemaal rond. Om een mooie verdeling te krijgen plak je eerst op elk ‘kwartier’ een setje en vul je daarna de ruimte in op de ‘minuten’.

 

papieren blaadjes krans
papieren blaadjes krans

Koekjes krans!

Deeg:

  • 300 gram bloem zeven met 180 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram koude roomboter erdoor werken
  • dan nog twee eitjes erdoor en klaar

Is het nog wat te droog, een scheutje melk lost dat op.  Laat het deeg in de koelkast een halfuurtje rusten voordat je verder gaat. Rol het deeg vervolgens uit en snij met behulp van de papieren vormpjes de blaadjes uit.

Leg op de bakplaat een papieren cirkel, leg daarop een vel bakpapier. De papieren cirkel is nu de leidraad voor de vorm , zo heb je net wat meer kans om de krans ook een beetje rond te maken.

Blaadjes op de cirkel leggen
Blaadjes op de cirkel leggen
papieren blaadjes als vorm
papieren blaadjes als vorm

Als de krans rond is kwast je de blaadjes af met wat geklopt ei en bestrooi je met suiker. Nu een kwartiertje afbakken op 175C en klaar is je krans. Pas na het afkoelen is de krans echt stevig en mag je hem ophangen……of opeten natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

*Suze*

 

Patroon kerstkrans snijpatroon
Blaadjes patroon kerstkrans Word

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.