Nancy waar haal je die bijzondere ontwerpen toch vandaan..

Met de Silhouette kun je natuurlijk alle digitale bestanden uit de silhouette gebruiken, de extensie van deze bestanden is .studio. Daarnaast  ook alle ttf en otf lettertypes die op je computer staan en GSD en DXF bestanden. Met de Studio software van de Silhouette kun je  van de meest bekende afbeeldingtypes (zoals JPG en BMP) omzetten naar een snijbestand. Hoe je dat doet kun je lezen in het bericht ‘een eenvoudig plaatje traceren’ En ben je zelf  goed in ontwerpen dan kun je je uitleven met de teken-tools in het programma,

Maar dan houd het nog niet op, je kunt een uitbreiding van het programma aanschaffen, de Designer Edition van de software en dan kun je ook aan de slag met SVG en PDF bestanden. En waarom zou je dat willen?

Nancy is een ster met papier, wie haar op Facebook volgt kan dat alleen maar beamen. Voor verschillend ontwerpers is ze gevraagd om hun digitale ontwerpen te maken en te showen. Een fantastisch ontwerp ziet er digitaal toch heel anders uit dan in de papieren werkelijkheid 😉 Niet alle patronen worden aangeboden als Studio file (formeel mogen .studio patronen alleen in de silhouette store verkocht worden) het alternatieve snij-formaat is SVG, en met de Designer edition kun je deze bestanden gewoon gebruiken.

Ontwerper Tina Fallon:

Mooie kast van Tina Fallon

Ontwerper SVG Hut:
ouderwetse auto van SVG hut

En bij Monica kun je gratis de bestanden gebruiken (verkoop je wat je gemaakt hebt dan vraagt ze een donatie, en het verkopen of delen van haar patronen mag natuurlijk niet):

3d modellen van Monica

Maar niet alleen in het buitenland, in Nederland zijn er ook talentvolle ontwerpers zoals:

Corina Hermans -nog even geduld er wordt hard gewerkt aan een manier om de bestanden aan te beiden, volg het blog en je bent als eerste op de hoogte.

Corina Hermans

En Linda Dekker van kaartcreaties:

Linda Dekker

En ook SVG cuts heeft geweldig leuke patronen, vaak hele sets in verschillende thema’s. Deze is er leuk voor het einde van het schooljaar:

school svg cutsEn door alleen al te kijken naar al die mooie uitvoeringen krijg je zin om zelf iets te maken! En dan kun je dus een patroon kopen of de ideeën gebruiken als inspiratie en zelf iets gaan ontwerpen.

Wie heeft er meer tips voor leuke SVG ontwerpers? Ik hoor het graag!

*Suze*

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.