Koken zonder pakjes en zakjes, dat kan allemaal prima als je een goedgevulde kruidenkast hebt. Maar waarom veranderen fabrikanten toch altijd van vorm en inhoud? Ik heb nu zoveel verschillende soorten potjes, overzichtelijker wordt het er niet van. De oude potjes van Silvo waren zo vormgegeven dat ze mooi te lezen waren, maar nu moet ik letterlijk alles uit de kast halen om te vinden wat ik nodig heb. Misschien toch eens zelf aan de slag om zelf iets handigs te maken, op Culy.nl kwam ik al wat ideetjes tegen, iets met magneetjes op de afzuigkap lijkt me wel handig.

Maar de nasi kruiden, ik was ze vergeten in te kopen en besefte dat natuurlijk op het moment dat de pan al op het vuur stond. Het moment om creatief te worden!

– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl sambal
Samen zachtjes aanbakken en dan het vlees toevoegen
Daarna verder kruiden met:
– 1 tl koriander
– 1 tl Laos
– 1/2tl gemalen komijn
– 2 el (vers geraspte) gember

Nee het smaakt niet naar Conimex, maar lekker dát is het zeker

 

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *