De operacake staat bekend als een ingewikkeld bak-werk. Mijn moeder vierde haar 65e verjaardag en dat was wel een kunststukje waard dacht ik zo.  Natuurlijk nam ik niet het standaard opera -recept, dat is met koffie, maar ging voor de vrouwelijke versie van Mary Berry uit het GBBO bakboek.  En daar week ik dan ook weer van af 😉

opera cake

Een heerlijk biscuit met gemalen amandelen , dat maakt de smaak al zoveel mooier dan een doorsnee biscuit bodem. Dit beslag bak je op de plaat, daarna moet je de dunne gebakken biscuit ook nog eens doormidden snijden zodat je flinterdunne lagen krijgt! En dan viel nog niet mee, maar gelukkig zie je in het gebak 4 laagjes biscuit terug en niet dat ze overal niet even gelijkmatig zijn 😉

4 laagjes biscuit dus, en daartussen 2 maal een crème au beurré en een ganache laag met gezouten karamel, erbovenop een spiegel van frambozenjam. En het resultaat was prachtig om te zien en heerlijk om op te eten!

Mem snijdt de taart
Mem, lokwinske!

*Suze*

1 Comment on Opera cake, vooral het snijden is moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.