Van een vriendin kreeg ik rabarber uit haar tuin, het moet nu echt op want na 21 juni neemt het oxaalzuur in de planten toe.  (nee dat wist ik ook nog niet…) Na het plukken binnen twee dagen gebruiken (dat wist ik dan weer wel).

En ziet het er niet geweldig uit?!

Rabarber appeltaartOp de site van rudolphs bakery staat een prima recept voor de rabarber taart en meteen ook het instructie filmpje, dat ga ik hier dus niet allemaal herhalen maar ik heb wel twee aanpassingen op het recept.

1. In plaats van 700 gram rabarber: 450 gram rabarber en een flinke appel (jonagold)
2. In plaats van 2 eetlepels maïzena gebruikte ik 2 eetlepels custardpoeder.

De baktijd van een uur is aan de lange kant, controleer vanaf 50 minuten hoe het met je taart gaat. Bij het afkoelen wordt het sap gebonden door de custard, wil je geen ‘lekkage’ snijd de taart dan pas aan als deze volledig is afgekoeld.
Maar een beetje warm bij een bol vanille ijs……Heerlijk!

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.