Iets wat bijna wekelijks op het menu staat is rode kool, de kinderen zijn er echt dol op. Nu koop je rodekool meestal in pot, lekker makkelijk natuurlijk.
Maar ik wilde dat toch eens anders doen en vond een echt goed recept!
Van 1 rode kool kun je wel 2 of 3 keer eten dus zoek je grootste pan uit als je aan de slag gaat 😉

Per kg kool heb je nodig:
– 1 tl suiker
– 1,5 dl water
– 2 tl zout
– 6 kruidnagels
– 1 laurierblaad
– 2 jeneverbessen
– 1 tl kaneel
– 1 el stroop
– 2 el azijn

Zet de rode kool op met de overige ingrediënten en laat een uur stoven.( een stoofplaatje is dan echt ideaal)
Voeg dan 2 appels toe en gaar deze mee.
Breng verder op smaak met zout, suiker en azijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *