Soda bread met zoete uitjes

Gisteren aten we soep, daarbij is een broodje altijd wel lekker en dan is een ‘quick bread’ of soda brood de snelste oplossing. Het brood hoef je namelijk niet te kneden en het rijst in de oven. Dus de ingrediënten samenvoegen, mengen en hup in de oven! En een halfuurtje later heb je vers brood bij de soep, mmmm

Soda bread
* 150 gram bloem
* 150 gram volkoren meel
* 3/4 tl natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
* 3/4 tl zout
* 30 gram boter
* ongeveer 270 gram karnemelk

Smaakmakers
* 1 rode ui
* rode wijnazijn
* bruine basterdsuiker

1. Bak de ui in wat olie aan, voeg een flinke scheut azijn toe en een schepje suiker. Laat 5 minuutjes staan en vervolgens afkoelen.
2. Zeef de droge ingredienten
3. Werk de boter erdoor
4. Spatel de helft van de melk erdoor
5. Voeg nu beetje bij beetje de rest van de melk toe totdat je een bal deeg hebt. Misschien houd je melk over, het deeg moet niet te nat worden!
6. Nu de uitjes er nog doormengen, wordt het te nat strooi er dan nog wat bloem bij.

Leg de bal op een bakplaat en snijd er een diep kruis in.
Afbakken in 30 minuten op 190 C.

*Suze*

NB1. De tl zijn engelse maten
NB2. Geen karnemelk in huis? Meng yoghurt met wat melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.