Rice crispy treats zijn echt iets Amerikaans, ik weet niet hoe ze er op zijn gekomen om marshmallows te smelten en daar ontbijtgranen door te roeren maar een Nederlander bedenkt zoiets niet…. Wij hebben onze eigen eigenaardigheden zoals drop 😉

Maar het is wel lekker en kinderen zijn er vaak dol op. Ik maakte het voor het eerst voor een taart. Het is namelijk lichter dan cake en steviger dan biscuit waardoor je het alle vormen kunt geven. Als je wel eens naar CakeBoss kijkt weet je precies wat ik bedoel.

Ik maakte er ijsjes mee, dat is altijd een leuke traktatie en het voordeel van deze is dat ze niet smelten.

Rice crsipie icecones
Rice crsipie icecones

Wat heb je nodig:

– Ongeveer 250 gram Rice crispies (verkrijgbaar bij de Albert Heijn XL)
– Ongeveer 50 gram Marshmallows, de grote knip je eerst in vieren
– 50 gram boter

Smelt de boter in een wokpan, voeg de spekjes toe en roer totdat alles gesmolten is. Nu gaan de ontbijtgranen erbij, een kom vol. Zodra alles bedekt is met een laagje gesmolten spekjes gaat het volgend kommetje erdoor. Op een gegeven moment neemt de massa geen nieuwe crispies meer op, dan is het klaar.

stap voor stap foto's op WikiHow
stap voor stap foto’s op WikiHow

Stort het geheel in een goed ingevette bakvorm en druk stevig aan zodat je een mooie gelijkmatige en sterke koek krijgt.  Een uurtje laten rusten en je kunt met een vormpje of een mes de ijsjes (of andere vorm) er uit steken.

Decoreren:
– chocolade
– decoratie zoals kokos, gekleurde hagelslag, muisjes, ijsco sprinkles
– een bakvorm die goed is ingevet

Smelt de chocolade en dip de ijsjes hierin, besprenkel meteen met de decoratie voordat het glazuur weer hard wordt.

Deze traktatie blijft maar een paar dagen goed, ik maak het een dag van tevoren en veel werk is het niet, alleen veel kliederen 😉

 

*Suze*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.