After eights, is dat een smaak van vroeger?

Voor mij wel een beetje, deze after dinner mints stonden in de kast bij mijn Pake en Beppe, en daar hebben we wat van gesnoept! We wisten het altijd feilloos te vinden. 😉
Afgelopen weekeind hadden we familiedag, helaas is Pake er niet meer en is het voor Beppe te druk om er bij te zijn maar alle ooms en tantes, de meeste neven en nichten en ook de achterkleinkinderen waren erbij, samen toch iets van 60 man/vrouw.

We hebben genoten van een heerlijke bbq en ik werd verantwoordelijk gesteld voor het nagerecht, bak maar iets lekkers was de opdracht…. En daar kwamen de after eights weer in terug. Ik bakte namelijk een brownie met daarin en laagje dinner mints, heerlijk!

Mint - brownies

Bak je uit een pakje, geen probleem, eerst de helft van het beslag in de vorm, dan een laagje dinnermints en vervolgens de tweede helft van het beslag en dan gewoon afbakken, easy !

Maar zelf bakken kan natuurlijk net zo makkelijk …..

Smelt in een pannetje:
100 gram pure chocolade
100 gram boter

Met de mixer klop je romig:
3 eieren
200 gram fijne kristalsuiker

Het chocolade-boter mengsel mag dan bij de schuimige eieren (de choco-boter mag niet te warm zijn!) Nog even doorkloppen tot alles goed gemengd is.

100 gram bloem
1 tl zout
3 el cacao
Samen zeven en door de natte ingrediënten spatelen.

De helft van het beslag in de bakvorm doen (20 x 20cm), de dinnermints erin leggen en de volgende helft erover heen spreidden. In 25 minuten afbakken op 180 C.
Eerst laten afkoelen in de vorm en daarna in kleine blokjes snijden.

*Suze*

 

2 gedachten over “After eights, is dat een smaak van vroeger?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.