Bakvormen, ik heb er maar een paar….

Nou ja, een paar is 2 en het zijn er net iets meer geloof ik 😉 Ik ben ooit begonnen met 1 springvorm voor de appeltaart, eentje van 23 cm en een lekker standaard maat. Toen wilde ik  twee taarten tegelijk bakken van 20 cm, daar kwamen dus twee springvormen bij…

BakvormenEn natuurlijk een cake-blik, in twee maten want daar bak ik ook het suikerbrood in. Maar toen begon ik aan de ‘fondant’ taarten, dus er werden biscuits gebakken in heel veel verschillende ronde formaten, vandaar de hele PME serie in het rond en een aantal in het vierkant. (En dan te bedekken dat ik daar eerder ook nog de bloemen en hartvormige bakpannen van, en de wonder mold van Wilton voor het maken van prinsessentaarten. Dus ik ruim echt wel eens op wat te weinig gebruikt wordt!)

Ik kende de bakvormen van Nordic bakeware al, en toen in het eerste seizoen van Heel Holland Bakt deze prachtige Heritage tulbandvorm in beeld kwam was ik verkocht, deze moest ik hebben! Laats op de taart&trends beurs ook een kleinere Nordic Bakeware vorm erbij gekocht, hier bak je komvormige bloemen in die het leuk doen als nagerecht.

En dan de verstelbare bakvormen nog, een cirkel en een rechthoek, hier maak je ook van alles mee. De hoekige is handig met cheesecake’s, brownies, meuslitaarten etc. En de ronde vorm gebruik ik dan samen met plastic rand aan de binnenkant zodat je mooie lagen kunt maken van bijvoorbeeld mousse. (De triple chocolate cake moet ik nodig eens maken bedenk ik me ineens..)

Ohja, de kleine vormpjes voor mini-vlaatjes, die zijn ook erg leuk als eenspersoons taartjes, hartig én zoet. En de lage vormen voor de boterkoek en de ouderwetse Tarte Tatin mogen we ook niet vergeten

Was dat alles? Nee hoor,  er missen nog een paar, de 2 keramieken schalen, de 5 cupcake trays en de verzameling  silicone vormen. 😉
Wie heeft er nog meer een mooie verzameling?

*Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.