Een bedrijfsnaam bedenken

De administratie is al behandeld maar dat is natuurlik niet het begin,  je inschrijven bij de KvK.  En daarvoor bedenk je een mooie naam.  De naam kan over je product gaan, of over jezelf, of een samentrekking zijn van woorden. Je bent er helemaal vrij in zolang de naam maar niet teveel op andere lijkt en nog niet bestaat in het register. (Controleren of jouw bedrijfsnaam nog beschikbaar is)

Maar bedenk goed wat je met je bedrijfsnaam uitdraagt.  Seistefla klinkt best grappig, maar wat zou een bedrijf met deze naam proberen te verkopen?

Tip: Doe het niet alleen, wat voor jouw een geweldige vondst is roept bij anderen vraagtekens op.

Ga eens brainstormen met mensen die weten wat je doet, partner, vrienden, collega’s, buren etc.  Waar denken zij aan bij jouw producten. Mijn dochter maakt voor school wel eens een woordweb, je zet een woord centraal en gaat van daaruit verder. Als je samen met anderen een woordweb (of mindmap) maakt ga je makkelijker associeren, schrijf alles op, niks is (te) gek.

mindmapping

 

Nu heb je input om mee te gaan spelen, welke woorden of combinaties springen eruit? De perfecte bedrijfsnaam zal vast al door een ander zijn ingepikt maar wellicht kun je daar nog een mooie draai aangeven.

Bijvoorbeeld door jouw naam toe te voegen,  dan zit het bedrijf wel aan jouw naam ‘vast’ , maar ach, zo is Albert Heyn ook begonnen.
Of de locatie van het bedrijf speelt een rol: FeBo starte op de Ferdinand Bolstraat.
Maar alle eerste letters van een bedrijfsnaam leveren soms ook een mooie en krachtige naam op: De naam Hubo is een afkorting van Houthandel Utrecht Bedrijven Organisatie.

Dus : Creatieve En Persoonlijke Workshops En Cadeaus Gemaakt Door Suze Met Cameo En Stampin’ Up: CEPWECGDSMCESU  …… 

Eureka! Ik heb een naam!
1. En nu, eerst controleren of de naam nog vrij is in het handelsregister.
2. Controleer de domeinnaam, gevonden worden op internet is tegenwoordig erg belangrijk
3. Leg de naam voor aan je directe omgeving, snappen ze de naam en wat je daarmee wilt zeggen?

Wil je echt niet zelf iets bedenken en maakt het je niet wat de naam van je bedrijf wordt, kijk dan eens bij deze fantasie-naamgenerator 😉

*Suze*

 

NB. Mijn prachtige bedachte naam sneuvelde bij punt 3, snap je dat nou?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.