Cake met gedroogde appelchips, walnoten en rozijnen

In de zomervakantie heb ik iets leuks voor mezelf gekocht, een dehydrator ofwel een voedseldroger. De appelchips maakte ik eerder in de oven maar nu dus in dit handige apparaat. Ook overrijpe aardbeien worden omgetoverd tot heerlijk ‘fruitpapier’ en de muesli krijgt meer smaak met alle soorten gedroogd fruit.
De appelchips gaan meestal mee naar school als fruitsnack, maar het leek me ook leuk om er eens mee te bakken. Een cake bakken met vers fruit kan tricky zijn door de hoeveelheid vocht die er in het fruit zit, het zakt naar beneden, klontert samen en /of zorgt voor een langer garing. Hoe zou dat dan gaan met gedroogd fruit? Prima! Ik heb mooie laagjes in het cake beslag gelegd en deze houden perfect. Dat gaan we vaker zou doen!

Cake walnoten rozijnen appel

75 ml water (of rum)
100 ram rozijnen
Samen aan de kook brengen en daarna laten wellen.

-1,5 dl olijfolie romig kloppen met
-200 gram suiker
3 eieren stuk voor stuk toevoegen en kloppen tot soort mayonaise 😉

350 gram bloem
2 tl bakpoeder
(engelse maat!)
1 tl kaneel
1 tl zout

Zeven en vervolgens door het natte mengsel spartelen.

100 gram gehakte walnoten toevoegen samen met de gewelde rozijnen.

Een derde van het mengsel in een cakevorm (25 cm) gieten. Plakjes gedroogde appel er op en vervolgens weer een derde van het beslag, en weer een laagje appelschijfjes.
Dan het laatste beslag er over en de cake in 45-60 minuten op 180C afbakken.

*Suze*

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.