Afgelopen weekeind werd onze grote kleine neef alweer 5 jaar, en hij is dol op dino’s. Nu zijn veel vijfjarige jongetjes dat en ik zag op een Facebook groep een superleuk t-shirt langskomen. Die wilde ik ook!  Dus een aantal plaatjes van dino’s getraceerd en als opvulling ook een aantal voetstappen. De dino’s vervolgens in een grote 5 geplaatst om zo de juiste vorm te maken.

Ik wilde meerdere kleuren gebruiken dus nadat het ontwerp af was heb ik het eerste gekopieerd. Het origineel bewaarde ik op het werkblad als voorbeeld, de kopie splitste ik op in de verschillende kleuren en kon ik zo gaan snijden.

 

Zie je hier wat ik fout heb gedaan bij het snijden? Het materiaal glimt helemaal, ik heb de flex verkeerd op de mat gelegd en de silhouette heeft de drager gesneden. De blauwe dino’s moesten dus opnieuw .

 

De dino’s moesten daarna losgeknipt worden, met zo weinig mogelijk plastic drager erbij.  Pers je namelijk een stukje dino over de drager van een naastliggende dino eraan vast dan moet je het losknippen en mis je dus een stukje (vraag me niet hoe ik dat weet…)

De dino’s puzzelde ik weer tot een vijf, hiervoor had ik een malletje van het cijfer uit papier gesneden, dat maakt het een stuk makkelijker 😉

Het persen deed ik in twee stappen, zodat ik niet elke vorm heel precies uit hoefde te knippen.

Het eindresultaat! Het was even een werkje maar ik, en de jarige job, zijn er erg blij mee 😉

Maak er wat van!
*Suze*

Wil je meer lezen en een filmpje kijken over een t – shirt bedrukken kijk dan hier