Drollenbroodjes…

In het weekeind (maar ook door de week) wordt er altijd gebakken. Nu waren de kinderen vrijdag al vrij en ging ik met mijn dochter aan de slag. Haar favoriete recept is dat voor  ‘drollenbroodjes’ die beter bekend staan als Zeeuwse bolussen.

Heerlijk luchtig en lekker kleverig, smullen!

Drollenbroodjes!

Drollenbroodjes!

350 gr bloem
7 gr gist
4 gr zout
35 gr gesmolten boter
210 ml lauw melk
1 eitje

Lichte of donkere basterdsuiker
Kaneel

Meng eerste de droge ingrediënten en daarna de natte erdoorheen. Dan lekker kneden, en dat is heerlijk werk voor de kinderen, lekker vies en plakkerig 😉
Het deeg soepel kneden maar het blijft ook een beetje zacht, niet teveel bloem erbij, dat is niet nodig.

Laten rijzen tot het in volume verdubbeld is en dan opnieuw kneden. Je verdeelt vervolgens het deeg in 10 delen van ongeveer 65 gram. Deze rol je in strengen en door een mengsel van lichtdonkere basterdsuiker en kaneel. Nu laat je de strengen opnieuw rijzen.

Na deze tweede rijs zijn ze al lekker plakkerig, je rolt ze nogmaals door de suiker en kaneel en maakt er nu drolletjes van, vouw het buitenste uiteinde weer onder de bol.

Ze zijn klaar om af te bakken op 225 graden, het hoeft niet lang, 10 tot 15 minuten is genoeg.

*Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.