Vorige week heb ik een bestaand plaatje laten zien die verdeeld werd in kleuren om daar een sticker van te maken. Maar dat kun je natuurlijk met elke afbeelding doen, kleurplaten lenen zich daar uitstekend voor. De lijnen zijn al mooi aangegeven, je mag zelf de kleurtjes bedenken.

Hier thuis zijn ze aardig ‘ Banana’ ofwel fan van de Minions. Een kleurplaat daarvan is altijd gewild, en een sticker helemaal!  Even googelen op kleurplaat +minion levert heel wat resultaten op, ik heb voor deze gekozen en de lijnen getraceerd.De kleurplaat tracerenNa het traceren zie je de rode snijlijnen om de zwarte lijnen staan, als je de snijlijnen van de tekening afsleept zie je de afbeelding zoals rechts. (de kleurplaat mag je nu gerust weggooien)

Nu kan het digitale kleuren bijna beginnen. Ik heb eerst het figuur geselecteerd en voor zwart gekozen, je ziet dan de kleurplaat terug komen, de lijnen worden zwart.

2.inkleurenMaar we gaan verder inkleuren en daarvoor moet de afbeelding opgedeeld worden in kleurvlakjes. Klik op de afbeelding en kies met je rechtermuisknop ‘ degroepeer’ of ‘maak paden los’ . Nu zijn de vlakje los van elkaar, maar wel allemaal zwart en best een beetje eng zo..

Ingevuld met zwartNu kunnen we de kleuren stuk voor stuk gaan bepalen, selecteer een vlak en geeft dit de juiste kleur.

Vlakken geel kleuren

Vlakken blauw kleurenGrijs toevoegen

 

en de ogen inkleuren


Daar is je ingekleurde minion! Maar alles leuk en aardig, dan had je ook een gekleurd plaatje kunnen traceren, toch?

Nee, er is een reden dat je de tekening inkleurt, je kunt nu namelijk kleur voor kleur snijden… Ja je leest het goed, je geeft je silhouette bijvoorbeeld de opdracht om zwart te snijden, of geel, of blauw. Het zal dan netjes alles wat die kleur heeft gaan snijden, en niets meer dan dat. Waar zit die functie? Bij de snij-instellingen, de geavanceerde uiteraard.

geavanceerde snijinstellingen

 

Zie je dat, geweldig toch! Je kiest een kleur, en deze gaat hij snijden, briljante functie toch?! En zoals je ziet heb ik er nu twee puntjes naast gezet. Bij elke kleur die ik laat snijden pas ik de kleur van de rondjes even aan zodat deze elke ronde mee worden gesneden. Dat is handig bij het in elkaar puzzelen.

We hebben nu een hele coole minion sticker, en ruzie wie hem waar op moet plakken, ik zal er daarom nog maar een maken šŸ˜‰

*Suze*

NB. De zwarte achtergrond is niet op deze manier gesneden, ik selecteerde het figuur en daarna ‘ buitenrand snijden’. Dat gaf me de perfecte basis om de andere gekleurde onderdelen op te plakken. De zwarte rondjes van de pupillen zijn apart gesneden. Dat kan anders maar dat is voor een volgende keer.