Een portemonnee van papier – dat geeft lekker weg!

Aan mensen die alles al hebben, of juist ergens speciaal voor sparen geef je vaak geld cadeau. Maar om nu  een briefje uit je portemonnee trekken als je op visite gaat, nee dat staat toch echt een beetje raar! Maak daarom deze leuke portemonnee en stop daar je gift in, dat is pas origineel.

cadeau portomonnee

cadeau portomonnee

Nancy heeft een tutorial geschreven en de voorbeelden gemaakt. Het snijbestand is te downloaden maar heb je geen silhouette dan kun je de tutorial ook gewoon volgen en zelf uitmeten en knippen.

De basis maak je van neutraal papier, als je deze in elkaar hebt gezet maak je met mooi dessinpapier de binnen en buitenkant af. Kleine details als een gift -tag aan de binnenzijde of een verjaardagsgroet kun je daarna nog toevoegen om het nog persoonlijker te maken.

De Howto is hier te vinden
Howto gift wallet
Het snijbestand is hier:
Snijbestand Silhouette cadeau portomonnee
Laten jullie even weten wat je er van vindt? Dan kan hier in de commentaren of op onze facebook pagina, groetjes en veel creatief plezier!
*Nancy en Suze*

13 gedachten over “Een portemonnee van papier – dat geeft lekker weg!

 1. Els

  Wat een leuk idee, maar het is een beetje chinees voor mij de uitleg.
  Kan jij mij even de stappen uitleggen, want ik zie het niet onmiddellijk voor mij hoe ik het moet klaarleggen om te snijden met het machine.
  Alvast bedankt

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Els,
   Als je het bestand opent is het grootste onderdeel de basis van de project, snijd deze uit neutraal papier.De onderdelen links op het werkblad zijn de binnenkant van de portomonnee, het harmonica gedeeld met al die stippellijntjes, een voor links en een voor rechts + een kartonnetje om vakjes te maken. Deze steek je dus in de portemonnee tussen de harmonica delen. Dan de delen in het roze, deze snijd uit dessinpapier snijden en daarmee versie je de portemonnee. De stripje rechts gebruik je om een sluiting mee te maken.
   Ik hoop dat het met deze aanwijzingen gaat lukken!
   *Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.