Voor de flesjes op de tafel van Sneep heb ik verschillende etiketten gebruikt. De mooiste bestonden al, deze kwamen van Pinterest. Ik heb daar alleen een  snijrandje omheen gezet zodat ik ze na het printen eenvoudig kon gaan plakken.

Maar de kinderen hebben zelf ook toverdrankjes en ingrediënten bedacht een daar heb ik een aantal etiketten voor gemaakt, en dat is niet moeilijk, dat kan jij ook!

rechthoek met 4 cirkels1. We beginnen met een vierkant waar je vier cirkels op de hoeken plaatst. Kies in het menu samensmelten voor de optie ‘weghalen’. Hiermee maak je met de voorste figuren (de cirkels) een gat in de achterste. Nu heb je mooie hoekjes.

samensmelten en weghalen2. Vervolgens gaan we het etiket opvullen met een mooie achtergrond, ik heb gekozen voor een soort perkament papier (staat ook op het pinterest bord). Op de Mac kan ik dit plaatje gewoon vanaf mijn bureaublad in het etiket plaatsen. Maar je kunt deze ook eerst toevoegen aan je achtergronden in silhouette zodat je hem altijd bij de hand hebt.

achtergrond invullen

Selecteer je etiket en kies in het menu patronen voor de juiste vulling. Nu ziet het er alweer veel beter uit.

3. De lijnen dikker maken, de buitenkant heeft nu een rode (snij) lijn en deze maak je zwart…

lijn zwart maken

4. En de lijn zet je wat zwaarder aan door de dikte aan te passen.lijndikte aanpassen

5. Vervolgens een lijn erbinnen in met ‘interne schaduw’.

interne schaduwrand toevoegen

6. Typ je tekst in een mooi lettertype en vul de tekst met zwart, maak ook de lijnen zwart.

tekst toevoegen

Je etiket is klaar! En wat gebeurt er nu als je gaat snijden….Dan worden alle lijnen die je hebt gemaakt gesneden, en dat wil je echt niet. Dus selecteer het geheel nog een keer en groepeer zodat je de losse onderdelen niet meer verschuift, nu kun je het het eenvoudiger printen en de buitenrand snijden.

snijden of buitenrand snijden

Denk erom! Bij print&cut de registratietekens aanzetten!

Fijn weekeind 😉
*Suze*

Meer over print&cut