Gebak als kado – cheesecake petit fours

Afgelopen weekeind werd mijn buurvrouw 40 jaar, en omdat ik een fervent bakker ben bestaat mijn kado vaak uit ….gebak! Natuurlijk zijn er voor een jubileum hele leuke, grappige en flauwe fondant taarten te bedenken, maar het werd wat anders: cheesecake petit fours

citroen en frambozen cheesecake

citroen en frambozen cheesecake

De cheesecakejes zijn gemaakt in een siliconen mal en na bevriezen op een (zelfgebakken) koekje gezet.

Voor de 45 kleine cheesecakejes:
– 300 gram roomkaas romig kloppen
– 300 gram slagroom met 125 gram witte basterdsuiker kloppen
– in citroensap met rasp (of 100 gram frambozenjam) 4 blaadjes gelatine oplossen
De drie delen goed mengen en in de vormpjes op laten vriezen.

De bevroren cheesecake op een koekje plaatsen.
De citroencheesecake smeer je af met wat lemoncurd (110 gram + 1 blaadje gelatine)
De frambozen versie krijgt frambozenjam (110 gram + 1 blaadje gelatine) met wat pistachenootjes.

Ik maakte van beide 45 en ze waren zomaar op 😉

*Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.