Ha maandag, een nieuwe schoolweek en ik hoop deze week ook een echte schoolweek en géén ijzelvrij. Mijn buurmeisje was afgelopen donderdag jarig, helaas kon ze niet naar school om te trakteren, de kadootjes waren nog niet in huis gehaald en opa en oma konden niet komen, en dan is die ijzel toch niet zo leuk ;-(  Maar ik  maak altijd een verjaardagstaart en deze keer had ze alle tijd om zelf mee te doen!

Om het extra feestelijk te maken werd niet alleen de buitenkant versiert maar ook de binnenkant. We hebben het beslag in 3 porties verdeeld en vervolgens elk een andere kleur gegeven.  Eerst blauw beslag in de bakpan, daarop geel en vervolgens paars, Zo schep je telkens de kleuren op elkaar en dit zorg voor gekleurde ringen in de taart!
IMG_5043

gekleurd gebakje


En terwijl het biscuit werd gebakken en weer moet afkoelen gingen de dames aan de slag met het ontwerp. Er werd heel serieus eerst een tekening gemaakt en de kleuren werden bepaald, daarna moesten er heel veel uiltjes gemaakt worden. Alle meisjes (zijzelf en de moeders) mochten bovenop de taart, de jongens uitjes (broers en pappa’s) werden op de zijkant geplakt. En ook de poes vlekkie kreeg een plekje.

uitjes maken
Daarna kon het feest echt beginnen, de hele taart opeten!!

taart voor Sele

Mooi he, die uitjes. Ze zijn van de Nederlandse ontwerper Bien, ze maakt hele leuke uitstekers en dit is een favoriet bij iedereen, je kunt ze  hier kopen.

*Suze*