Gevulde koeken – die zijn best wel snel opgegaan..

Mijn man zocht afgelopen week om ‘lekkere’ koeken. Er waren nog wel biscuitjes en bastognes in huis maar die zijn vooral bedoeld als taartbodem, als hij lekkere koeken zegt bedoeld hij zelfgebakken koeken. En ik ben de minste niet, ik bak dan graag een nieuwe voorraad, en nu eens gevulde koeken. Ik maakte er meteen 12, dat kun je wel op de foto zien toch?

gevulde koeken

– 260 gram bloem
-1 tl bakpoeder
-1 tl zout
Samen zeven en mengen, daarna
-165 gram koude boter
erdoorheen werken zodat je kruimelig deeg krijgt
– 125 gram suiker
– 1/2 citroen rasp
Er doorheen mengen, je deeg goed doorkneden en in de koeling leggen.

300 gram amandelspijs (eventueel 1/2 eitje doorkneden voor de smeuïgheid) verdelen in 12 porties van 25 gram, bolletje van maken en wat platter duwen.

Deeg uitrollen en 24 rondjes van ca. 7 cm uitsteken.
Leg 12 plakjes op de bakplaat en leg de bolletjes spijs erop. Maak de randjes van het deeg wat nat en leg nu het volgende plakje deeg eroverheen, netjes aanduwen zodat de spijs er niet uitvloeit bij het bakken.

Kwast nog even in met wat losgeklopt ei.
Ik houd niet van de amandelen die je meestal op de gevulde koeken ziet en daarom heb ik er eentje van deeg opgelegd, veel lekkerder 😉

Afbakken in 17-20 minuten op 200 C.

*Suze*

Ja natuurlijk!
Je legt eerst bakpapier op de bakplaten en inderdaad, je moet de oven voorverwarmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.