In Silhouette Studio is een functie waarmee je een testsnede kunt maken. Hiermee kun je, zoals het woord al zegt, testen of je instellingen goed zijn. Het snijd een klein vierkantje met daarin een driehoekje, en dat doet hij linksboven. Is het niet goed gesneden dan pas je je instellingen aan en probeer je het nog een keer, hiervoor kun je de plaats van de testsnede dan aanpassen. Anders zou hij op exact dezelfde plaats gaan snijden en dat levert natuurlijk geen nieuwe informatie op.

Je kunt ook je ontwerp laten snijden en het ontwerp zelf de testsnede laten zijn. Als je vaker en dezelfde materialen snijd dan vertrouw je er al snel op dat de instellingen van de vorige keer wel kloppen. Maar doe dan in iedere geval de volgende test zodat je de boel niet verprutst!

Voordat je op ‘unload mat’ drukt, zoek je een snijlijn op. Probeer met een pelhaak of de lijnen ook echt goed gesneden zijn.

Gaat het pellen gemakkelijk? Hoera! Je bent geslaagd, haal de mat uit de machine en pel de rest van je ontwerp. Laat het lastig los of helemaal niet? OVERAL VANAF BLIJVEN! Geef de opdracht om het geheel nóg een keer te snijden.

Is je mat al uit de machine en ga je hem weer opnieuw inladen om een tweede keer te snijden dan zal hij hopelijk op exact dezelfde plaats snijden. Maar als hij er net naast zit zul je helemaal opnieuw moeten beginnen…. Dus, eerst je testsnede of je snijden testen.

Maak er wat van!
*Suze*