Gratis bestand van de week: een advent kalender

Joepie, we gaan richting de kerst, in Amerika slaan ze sinterklaas over dus komen we nu in de kerstbestanden terecht. Deze week een toepasselijke daarvoor, de adventskalender. En niet alleen een cijfertjes ding maar het zijn zakjes zodat je voor alle dagen een klein kadootje kunt verstoppen.

gratis bestand vanaf 24 november

Het zijn een soort envelopjes waar je dan de cijfers los op kunt plakken, ik ga er gauw mee aan de slag, want als ik een hele kalender wil maken is dat wel eventjes wat werk…

 

Update14:00

Nee een adventskalender is het niet geworden, maar wel een aftelkalender naar de sinterklaas toe! Het duurt nog bijna twee weken maar het wachten duurt zo lang! En op school zijn er activiteiten gepland, het sinterklaassprookje, de bietengym, op de sportclub is r iets georganiseerd en dan mag je thuis nog je schoentje zetten en is het op het laatst nog pakjes avond! Verwarrend allemaal, maar nu niet meer 😉 In elke envelop zit de activiteit van de dag, en tegelijk telt hij af naar pakjes avond.

vlaggen advent enveloppenHet bestand is eerst ge-degroepeerd, en de lijnen zijn losgemaakt zodat je de kerstkrans kunt verwijderen. Het mooie randje heb ik ook wat aangepast, bij de ene envelop heb ik alle golfjes weggehaald, bij de volgende heb ik de helft van de punten verwijderd. Maar nu de cijfers er overheen zijn geplakt zie je het verschil bijna niet meer.

Omdat er geen sinterklaas karton is heb ik het in gewoon papier gesneden en daarna met inpakpapier versiert. Daardoor valt het cijfer weer wat weg (ik heb geen ‘rustig’ pakpapier kunnen vinden) dus plaats ik er contrasterend papier achter.

De kaartjes waar de activiteiten op staan kun je eenvoudig omhoog halen, hiervoor plakte ik er een strookje papier achterop. De kinderen vinden het al geweldig, dus het idee is geslaagd 😉

De vlaggenlijn hangt

En dan nog iets, in aanloop naar de feestdagen is eer ook Black Friday, de dag waarop de grote organisaties hun aanbiedingen presenteren. Deze black friday begint vroeg, nl op donderdagmiddag om 12u. 50 % korting op designs in de store, elke dag nieuwe gratis bestanden en 20 % korting op abonnementen…. de actie duurt tot 4 december.

black friday 2015

 

*Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.