Graveren met de Curio – een armbandje

De belangrijkste reden om de Curio aan te schaffen was de mogelijkheid om te graveren. Dat kan met de Cameo natuurlijk ook maar de Curio heeft meer ruimte waardoor er dikkere materialen onder kunnen, dus ook armbandjes!

Armbandjes graveren met de curio

Ik heb er inmiddels al een hele serie van gemaakt en uitgedeeld, ze zijn zo leuk om te maken, om zelf te dragen en om weg te geven als cadeau.

Tip 1. In studio heb ik een bestandje aangemaakt wat precies de beschikbare ruimte laat zien. Deze rechthoekjes staan uiteraard op ‘ niet snijden’ !  Dit rechthoek op mijn werkblad is precies hetzelfde als het metalen plaatje van het armbandje en ligt ook op exact dezelfde plaats op de mat.

Tip 2 Weet je het niet zeker? Plak schilderstape over het te graveren materiaal, doe nu een sketchpen in de houder en teken eerst het ontwerp. Hierdoor kun je letterlijk zien wat er gaat gebeuren als je straks gaat graveren.

Tip 3 Graveren van metaal zorgt voor minuscule splintertjes, plak een stuk transfertape over je mat heen. Dit kun je later weer weggooien en zo houd je de mat netjes.

Tip 4 Instellingen: dat is net als met alle andere materialen een kwestie van proberen.. En begin dat niet meteen te diep/ te hoog. Voor dit armbandje gebruik ik alleen de snijmat (1) en verder geen matten. Ik graveer op snelheid 5 en diepte 26.

Wil je eens zien hoe het gaat? Ik heb het opgenomen zodat je met me mee kunt kijken!

 

Fijn weekeind! *Suze*

Tasje van SUEn dat leuke tasje om je armbandjes in cadeau te geven? Die maak je  natuurlijk ook zelf, met het giftbag punchboard van Stampin Up. En ook daarvan staat een filmpje online.

11 gedachten over “Graveren met de Curio – een armbandje

  1. Suze Bericht auteur

   Dankjewel 😉
   Deze armbandjes zijn (of waren) te krijgen bij de Action.

 1. Simone

  Goed filmpje ik zie na het graveren splintertjes veeg je die er zo vanaf met een doek of moet je nog iets extra’s doen?

  Grt Simone

  1. Suze Bericht auteur

   Ik veeg ze er zo af, je kunt het ook met een (nagel) polijstvijl bijwerken.
   Suze

 2. Irma

  Heel leuk! Weet je ook of je kinderbestekjes met dit apparaat kunt graveren?

  1. Suze Bericht auteur

   Ja hoor, het is even passen en meten maar het kan wel. Ik heb het al eens gedaan 😉

 3. Liesbet

  Bij mij lukt het niet. Ik heb helemaal je uitleg gevolgd. Ik heb een ets mesje van graphtec. Het is precies of mijn mesje blijft hangen omdat de armbanden te hoog zijn. Ga je me helpen aub. Grtjes liesbet

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Liesbet,
   Het kan natuurlijk zo zijn dat je armbandjes te hoog liggen. Probeer er eens een mat tussen uit te halen zodat ze lager liggen. Dat moet vas verschil gaan maken. Of haal het mesje een klein stukje omhoog voordat je hem vast klikt.
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.