Heerlijk weekeind is alweer voorbij , appeltaart, focaccia, bonbons en verse pasta

Het was het sinterklaasweekeind en dat zijn we vrijdag al begonnen met een heerlijke appeltaart naar een recept van Rudolph van Veen. Het werd alleen een beetje anders, een andere vorm, minder mascarpone, geen vanille maar vanillesuiker  en minder appels. Maar de smaak was prima! Een beetje afwijken van het recept moet kunnen 😉

appeltaart met mascarpone

Van de restjes appeltaartdeeg kun je uitstekend kleine appeltaartjes maken. gewoon opnieuw uitrollen, rondjes uitsteken en in de cupcakevorm doen. Een extra appel met wat rozijnen, kaneelsuiker en citroen werd de vulling.  Een heerlijke hapje op de middag van pakjes avond.
IMG_8776

En de sinterklaas pakte me toch uit! Ik werd verblijd met een nieuwe keukenmixer, eentje die ik al erg lang wilde hebben omdat deze een motor heeft die sterk genoeg is om ook brood te kneden. En met de juiste hulpstukken kan hij nog meer. Zo heb ik zondag focaccia gemaakt, bonbons en verse pasta. Het was een heerlijk weekeind!

IMG_4750

*Suze*

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.