Vorige week gingen de bananen mee op vakantie, en er waren er drie die ook weer mee terug kwamen. Ze waren al mooi donker gekleurd aan de buitenkant maar nog goed genoeg voor een ‘bananenbrood’.
Heerlijk stevige cake gevuld met rozijnen, pecannoten en natuurlijk de drie bananen.
100 gram rozijnen aan de kook brengen in
0,75 dl rum, van het vuur halen en een uurtje laten absorberen
150 gram boter smelten
150 gram suiker erdoor kloppen
1/2 vanillepeul uitschrapen en zaadjes toevoegen
2 eieren erdoor kloppen
3 bananen prakken en aan het beslag toevoegen
100 gram pecannoten hakken en erbij doen
de afgekoelde en uitgelekte rozijnen gaan er als laatste bij
175 gram bloem
1/2 tl zout en 2 tl bakpoeder mengen
Het droge mengsel in delen door het natte mengsel roeren.
In de cakevorm (25cm) op 180C in 70 minuten afbakken
*Suze*