Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, als het maar lekker is! Afgelopen week aten we een indiase soep, en dat is lekker met brood erbij. De verpakkingen met Naanbrood in de winkel zijn dan makkelijk maar ook best wel duur! En dat terwijl naanbrood heel goed zelf te maken is.

Naanbrood

Ik kwam uit op het recept van uitPaulineskeuken en bakte de eenvoudige versie.

400 g bloem
11 gram bakpoeder
300 gram volle yoghurt
zou

Hier maak je een deegje van, deze verdeel je in 8 stukken en rol je heel dun uit. De grillpan (of koekenpan) staat inmiddels op het vuur op loeiheet te worden. (Een andere optie is om te broodjes te bakken op een pizzasteen in de oven.) De uitgerolde deeglapjes insmeren met olie en bestrooien met wat zout, dan in de pan en beide kanten 2-3 minuten bakken.

Van de overgebleven yoghurt maak je nog een lekkere dip, beetje gemalen komijn erdoorheen roeren en klaar.  Ik bakte 8 broodjes voor  5,5 persoon en dat ging schoon op.

*Suze*