Het gratis bestand deze week: Een sugar skull

We naderen 31 oktober met Halloween  en Allerheiligen op 1 november (herdenking van de heiligen en martelaren – RK dus) en daaropvolgend Allerzielen op 2 november (herdenking van de doden).

Deze week dus waarschijnlijk het laatste in deze serie feestdagen, een sugar skull. De sugar skull is een azteekse traditie die tegenwoordig op met Allerheiligen en Allerzielen gevierd wordt. Het is het herdenken en vieren van het leven van de overledenen. De skull ziet er (wat mij betreft) wat macaber uit maar het is een vrolijk feest. Sugar skull

Het bestand staat uit verschillende lagen, je kunt laag voor laag snijden en op elkaar leggen. Je hoeft niet alle kleine lijntjes op het wit te plakken, wat dat betreft is het een eenvoudig bestand.  Maar ik denk niet dat ik het zo ga uitvoeren, ik maak er vast iets anders van.

onderdelen sugarskull

Update: 16:00
Nog niet helemaal klaar maar ik ben al een heel eind! Ik heb de traditie van de azteken gecombineerd met de staphorster verftechniek. je ziet bijna niet meer dat vanuit het bovenstaande patroon van de skull dit te maken is 😉 Als eerste heb ik alle lijnen losgehaald en de kleine onderdelen apart gezet. De binnenkant van de bloem (rondom de oogkas) is wat ronder gemaakt. Daarna de juiste kleuren uitgezochte en de figuren in een mooie volgorde gezet.

En dan krijg je dit patroon:patroon staphorst
Nu dus nog een bestemming vinden. Ik denk dat het leuk staat op een schaal of op een mok, maar in ieder geval hoort het op een zwarte achtergrond. Zo zie je dat je uit een heel ander ontwerp de onderdelen kunt loshalen en weer op een andere manier kunt gebruiken.

 

*Suze*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.