Je silhouette snijd niet?? EHBO voor het mesje

Aaaaah, je silhouette doet nietwaar hij moet doen! Wat een frustratie, alles staat klaar alleen gebeurt er niets. Waar zou dat aan kunnen liggen?  Controleer eerste de logische zaken voordat je ingewikkeld gaar denken.

1. Zit het mesje erin?
Geloof het of niet je gaat dat een keer vergeten.. Zet het mesje erin en draai het blauwe hendeltje naar rechts om het mesje vast te zetten.

mesje erin en hendel naar rechts

mesje erin en hendel naar rechts

2. Staat het mesje op de juiste snijstand?
Op stand 0 zal er echt heel weinig gebeuren, zet het mesje op de juiste snijstand voor het materiaal dat je wilt snijden.

3. Staan de snijstanden aan?
Als de snijlijnen in het programma op ‘niet snijden’ staan zal de silhouette dat ook niet gaan doen. In studio start het zogenaamde snijden en hij geeft meteen aan dat hij al weer klaar is. Kies de de lijnen die je wilt snijden en selecteer snijden.

snij instellingen aan

snij instellingen aan

4. Is het dopje aangedraaid?
Dit had ik laatst, de testsnede was prima, daarna opdracht gegeven om de rest van het vel te snijden en helaas, het resultaat was niet wat ik had gehoopt. En natuurlijk had ik het vel al wel uitgedraaid waarna ik alle letters kon bijknippen ;-( Wat was er gebeurd? Het witte dopje op de top was tijdens het snijden losgedraaid, heel handig als je pluisjes wilt verwijderen maar niet tijdens het snijden! Gelukkig wel snel op te lossen, draai het dopje weer aan. Had ik best eerder mogen ontdekken dan had ik het vorige mesje niet weg hoeven te gooien.

Top dopje losgedraaid

Top dopje losgedraaid

Topdopje los

Topdopje los

Hebben de tips geholpen? Laat het even weten, dat vinden we leuk 😉

*Suze*

 

14 gedachten over “Je silhouette snijd niet?? EHBO voor het mesje

 1. FBj

  Topdopje zat los! Had al bijna nieuwe besteld, maar hij is nog prima in orde!

  1. Suze Bericht auteur

   Wat ben je aan snijden en kun je zien dat hij het materiaal raakt? Of begint hij er niet eens aan… Is het mogelijk dat je een plaatje hebt ipv een snijbestand? Een plaatje van bijvoorbeeld het internet moet eerst omgezet worden naar snijlijnen, dit doe je door de afbeelding te traceren.

 2. Maaike

  Hee Suze, Wat een duidelijke uitleg. Echter is mijn probleem nog niet opgelost. Helaas wil mijn silhouette portrait niet snijden, hij begint niet eens. Testssnede doet hij wel. Het gaat om een bestand die ik zelf in het programma heb gemaakt, een cirkel met cijfer erin. Voor ze zekerheid zelfs getraceerd zoals ik altijd doe bij een plaatje maar helaas nog geen snede. Heb je nog een idee waar het aan zou kunnen liggen?

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Maaike,

   Als je naar het opdracht scherm gaat om te snijden, zijn de snijlijnen dan ook allemaal donkerrood? En staat de opdracht Snijden ook aan? Je hebt daar 3 opties: snijden, niet snijden, buitenrand snijden. Uiteraard kies je voor Snijden.
   Ik hoop dat ik je op weg heb geholpen .
   *Suze*

 3. Verdijck Kim

  hoi allemaal,
  ik kan mijn mesje niet meer verdraaien, als ik het kapje eraf haal zie ik niks mis… help?
  Kim

  1. Suze Bericht auteur

   Welk mesje heb je bij welke versie van de Cameo? Het kan natuurijk zijn dat je hem het doorgedraaid, dan blijft hij op een stand staan.
   *SUze*

 4. Juulke

  Hoi Suze
  Zou je mij kunnen waar ik met de plotter heen kan gaan om na te laten kijken
  Ik woon in Venlo
  Gr Juulke

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Juulke,

   Ik kom zou daarvoor infomeren bij je leverancier. Waar heb je hem gekocht. Een andere optie ken ik niet .

   *Suze*

 5. Penny

  Mijn autoblade van de Cameo 4 stelt ineens de snijdiepte niet meer in, het klikken wat hij normaal doet klinkt veel zachter en er gebeurt verder niks, hij gaat daarna snijden maar er wordt dus uiteraard niks gesneden. Handmatig verstellen werkt wel overigens, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de autoblade 😉 Mesje zit er goed in, klikt ook goed op zijn plaats. Het is van het 1 op het andere moment ineens zo, voorheen werkte het prima en mesje is er tussentijds ook niet uit geweest… Enig idee hoe dit op te lossen?

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Pennny,
   Zit er misschien iets tussen waardoor hij niet meer kan draai? Met en föhn blaas je losse snippertjes weg maar als het vinyl is zul je er even goed in moeten kijken. En als dat het niet is kun je het beste contact kunt opnemen met je leverancier.
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.