Je silhouette snijd niet?? EHBO voor het mesje

Aaaaah, je silhouette doet nietwaar hij moet doen! Wat een frustratie, alles staat klaar alleen gebeurt er niets. Waar zou dat aan kunnen liggen?  Controleer eerste de logische zaken voordat je ingewikkeld gaar denken.

1. Zit het mesje erin?
Geloof het of niet je gaat dat een keer vergeten.. Zet het mesje erin en draai het blauwe hendeltje naar rechts om het mesje vast te zetten.

mesje erin en hendel naar rechts

mesje erin en hendel naar rechts

2. Staat het mesje op de juiste snijstand?
Op stand 0 zal er echt heel weinig gebeuren, zet het mesje op de juiste snijstand voor het materiaal dat je wilt snijden.

3. Staan de snijstanden aan?
Als de snijlijnen in het programma op ‘niet snijden’ staan zal de silhouette dat ook niet gaan doen. In studio start het zogenaamde snijden en hij geeft meteen aan dat hij al weer klaar is. Kies de de lijnen die je wilt snijden en selecteer snijden.

snij instellingen aan

snij instellingen aan

4. Is het dopje aangedraaid?
Dit had ik laatst, de testsnede was prima, daarna opdracht gegeven om de rest van het vel te snijden en helaas, het resultaat was niet wat ik had gehoopt. En natuurlijk had ik het vel al wel uitgedraaid waarna ik alle letters kon bijknippen ;-( Wat was er gebeurd? Het witte dopje op de top was tijdens het snijden losgedraaid, heel handig als je pluisjes wilt verwijderen maar niet tijdens het snijden! Gelukkig wel snel op te lossen, draai het dopje weer aan. Had ik best eerder mogen ontdekken dan had ik het vorige mesje niet weg hoeven te gooien.

Top dopje losgedraaid

Top dopje losgedraaid

Topdopje los

Topdopje los

Hebben de tips geholpen? Laat het even weten, dat vinden we leuk 😉

*Suze*

 

15 gedachten over “Je silhouette snijd niet?? EHBO voor het mesje

  1. Suze Bericht auteur

   Wat ben je aan snijden en kun je zien dat hij het materiaal raakt? Of begint hij er niet eens aan… Is het mogelijk dat je een plaatje hebt ipv een snijbestand? Een plaatje van bijvoorbeeld het internet moet eerst omgezet worden naar snijlijnen, dit doe je door de afbeelding te traceren.

 1. Maaike

  Hee Suze, Wat een duidelijke uitleg. Echter is mijn probleem nog niet opgelost. Helaas wil mijn silhouette portrait niet snijden, hij begint niet eens. Testssnede doet hij wel. Het gaat om een bestand die ik zelf in het programma heb gemaakt, een cirkel met cijfer erin. Voor ze zekerheid zelfs getraceerd zoals ik altijd doe bij een plaatje maar helaas nog geen snede. Heb je nog een idee waar het aan zou kunnen liggen?

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Maaike,

   Als je naar het opdracht scherm gaat om te snijden, zijn de snijlijnen dan ook allemaal donkerrood? En staat de opdracht Snijden ook aan? Je hebt daar 3 opties: snijden, niet snijden, buitenrand snijden. Uiteraard kies je voor Snijden.
   Ik hoop dat ik je op weg heb geholpen .
   *Suze*

  1. Suze Bericht auteur

   Welk mesje heb je bij welke versie van de Cameo? Het kan natuurijk zijn dat je hem het doorgedraaid, dan blijft hij op een stand staan.
   *SUze*

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Juulke,

   Ik kom zou daarvoor infomeren bij je leverancier. Waar heb je hem gekocht. Een andere optie ken ik niet .

   *Suze*

 2. Penny

  Mijn autoblade van de Cameo 4 stelt ineens de snijdiepte niet meer in, het klikken wat hij normaal doet klinkt veel zachter en er gebeurt verder niks, hij gaat daarna snijden maar er wordt dus uiteraard niks gesneden. Handmatig verstellen werkt wel overigens, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van de autoblade 😉 Mesje zit er goed in, klikt ook goed op zijn plaats. Het is van het 1 op het andere moment ineens zo, voorheen werkte het prima en mesje is er tussentijds ook niet uit geweest… Enig idee hoe dit op te lossen?

  1. Suze Bericht auteur

   Hoi Pennny,
   Zit er misschien iets tussen waardoor hij niet meer kan draai? Met en föhn blaas je losse snippertjes weg maar als het vinyl is zul je er even goed in moeten kijken. En als dat het niet is kun je het beste contact kunt opnemen met je leverancier.
   *Suze*

 3. Kim

  Ik weet niet of het hier thuis hoort, maar ik heb een probleem met het snijwerk van mijn cameo 4 pro.
  Ik heb een bestandje op etsy gekocht, dat heb ik afgelopen week gesneden op witte folie van hexis. Niks aan het handje, netjes en mooi.

  Nu van de ene op de andere dag wanneer ik de machine aanzet maakt hij de ene na de andere `fout`
  Hij snijd vrijwel heel het bestand en ineens besluit hij de lijnen gewoon door elkaar te gaan snijden, bv de binnenlijnen wijken 2 tot 5 mm af. De snede is ook steeds iets anders alleen wel redelijk op dezelfde plekken waar het steeds mis gaat.

  Het vreemde is, wanneer ik zwarte folie erin doe gebeurt het niet. Zelfde merk en type folie.

  Wat heb ik al geprobeerd
  Ik heb hem van de stroom gehaald en met de hand gekalibreerd.
  Ik heb het mesje uit elkaar gehad en er zat niets tussen. Weer aangedraaid en goed in de houder gedaan.
  Silhouette opnieuw gedownload, dezelfde nieuwste variant die al erop stond toen ik hem voor het eerst sneed.
  De witte folie op de mat geplakt, maar ook dat gaf hetzelfde resultaat.
  Van de fol met rolfeeder geprobeerd
  Als los stuk geprobeerd
  Zeker 10 maal heen en weer laten gaan zodat ik zie dat de folie er recht in zit.
  Snelheid van snijden hoger gezet.

  Instelllingen, drukkracht 10 en snelheid 5 standaard alleen heb ik de diepte op 2 moeten zetten anders snijd hij niet door de folie heen, ook geen idee waarom want als ik dezelfde folie op de cameo 3 met diepte 1 drukkracht 10 en snelheid 5 snijd doet hij het wel gewoon.

  Weet iemand raad, ik word er kriegel van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.