Hoe maak je …een ‘ side edge card’ een kaart met een randje

Update: nu ook een youtube uitleg  

Nancy heeft weer iets moois gezien en daar meteen iets geweldigs van gemaakt. De side edge card, een kaart met een prachtig randje. Je kunt ze zelf maken met jouw afbeeldingen naar keuze, je moet even om een paar dingetjes letten.

nancy side edge card

Ik weet het, de foto’s zijn wat groot, maar dat leek me dit keer wel nodig. Zo zie je precies wat er per stap gebeurd.

Zoek eerst een afbeelding op internet die je leuk vindt om te gebruiken, bijvoorbeeld ‘flower stencil’ . Let er wel op dat het een afbeelding moet zijn die geschikt is voor een stencil, dit betekent dat de  onderdelen aan elkaar blijven en 1 geheel vormen.

stencil bloem

Traceer de afbeelding en zet er bijvoorbeeld 3 onder elkaar. Je kunt ze netjes onder elkaar krijgen door op het uitlijningsvenster te klikken en op links uitlijnen en verticaal verdelen te klikken. Hierna even groeperen zodat het een geheel blijft, maak ook een kopie van het rijtje want die heb je straks nog nodig.

3 maal en uitlijnen

Maak nu een rechthoek van 12 bij 16 cm. En schuif de rij bloemen erover heen. Selecteer daarna alles en ga samensmelten. Je krijgt dan het volgende te zien zoals op de afbeelding.

rechthoek met bloemen samensmelten

Selecteer de rechthoek met de bloemen (laat de extra rij erbuiten!) en zet een schaduwrand om het geheel. Je kunt daarna het binnenste weggooien en de schaduwrand behouden. (Nu denk je dat het misgaat maar het komt goed, echt waar!)

maak een schaduwrand om de kaart

Zet de rij bloemen die je gekopieerd had nu in de schaduwrand.

zet het tweede rijtje bloemen in de kaart

Selecteer het geheel en druk op de rechtermuisknop, kies: voeg paden samen. Als je het nu vult met een kleur zul je het resultaat  zien.

vullen met voor het eindresultaat

Nu alleen nog even een vouwlijn toevoegen en je bestand voor je kaart is klaar.

Veel plezier en succes. *Nancy*
(en een  beetje Suze 😉 )


14 gedachten over “Hoe maak je …een ‘ side edge card’ een kaart met een randje

  1. Jo

   Hallo Nanny.

   Bedankt voor je uitleg,dat wou ik graag leren het is mij gelukt mijn dank daarvoor.
   Nu wil ik proberen om iets anders te doen.
   Groetjes Jo.

 1. Sandra

  Hallo Nancy..ik heb alles geprint,en nu ga ik naar boven naar mijn laptop en Cameo,en ga hier heerlijk mee aan de slag.Zoals jij het hier uitgelegd hebt,zou het moeten lukken.Bedankt voor je moeite en geweldig idee en het delen

 2. son

  Bedankt voor je geweldige uitleg. Had er best even moeite mee, maar het is gelukt. Nog niet gesneden maar gaat zeker gebeuren.

 3. Angelique

  Nog nooit iets getraceerd en voor het eerst side edge. Dank voor je duidelijke uitleg! Biedt een wereld aan mogelijkheden voor leuke kaarten.

Reacties zijn gesloten.