Laatst vroeg iemand of je met de silhouette ook fondant kon snijden, dat zou het decoreren van taarten wel een stuk makkelijke maken. Wat allemaal niet kan! De mogelijkheden van de silhouette zijn bijna eindeloos, daarom zijn we we er allemaal ook zo blij mee ;-),  maar moet je het ook willen? Mijn grootste bezwaar is de hygiene, je gebruikt het apparaat waarschijnlijk vooral voor andere materialen dan suiker. En is de silhouette wel voldoende schoon te maken, van binnen? Ook moet je de fondant op een snijmat leggen, niet echt smakelijk… Je zou nog kunnen kiezen voor frosty of icing sheets, deze liggen al op een drager en daarmee voorkom je aanraking met de lijnmlaag van de snijmat.  Maar denk je echt dat je hem nodig hebt voor het snijden van je fondant, kies dan voor de beste optie, de aanschaf van de cricut cake (filmpje!). Geschikt voor het snijden van fondant, gumpaste, chocolade en zelfs koekjes deeg. Je zit vast aan te kopen ontwerp-sets, maar dan kom ik wel weer een taartje bij je eten.
En toch is de silhouette handig bij het maken van taarten, het maken van puzzelplaatsje wel te verstaan. Normaal print je een tekening uit (en dan nog een keer omdat de maat niet goed was) vervolgens knip je alle onderdelen netjes uit. Dan kan je silhouette natuurlijk veel netter en sneller!
Neem je plaatje en bepaal de juiste maat voor je taart. Verdeel verschillende de kleuren in losse snij onderdelen en zet je silhouette aan het werk. Nu ben jij aan de beurt; je hebt je mallen voor je fondant, leg ze op uitgerold fondant en snij er netjes omheen. Als alle losse onderdelen klaar zijn puzzel je het geheel weer in elkaar. Bij Nijntje is het ook prettig om de plaats van de mond en oogjes aan te geen met behulp van een mal.
Conclusie, de silhouette is prima te gebruiken bij het taart decoreren maar liever niet voeren met  suiker 😉
*Suze*