Je werkblad aanpassen aan je papier- scherminstellingen aanpassen

De standaard mat van de cameo geeft je een werkoppervlak van 30 x 30 cm. Soms gebruik je dat ook, en soms ook niet. Als je met papier werkt heb je vaak A4 formaat, en als ik mijn restjes vinyl opmaak meet ik dat vaak even op en voer de afmetingen in, zo weet ik precies hoe groot ik kan werken.

Het werkoppervlak is eenvoudig aan te passen:
Klik rechtsboven in het scherm op scherminstellingen (in de foto is het al blauw geselecteerd)

open het menu pagina instellingen

open het menu pagina instellingen


het menu pagina instellingen

het menu pagina instellingen

Er ontvouwd zich dan een menu met bovenaan de lengte en breedte van je werkblad, dit kun je hier al handmatig instellen, heel praktische als je een reststukje speciaal hebt opgemeten.

Daar onder staan opgeslagen instellingen en hier staat het werkblad standaard ingesteld op cameo 12 x 12 inch (=30 x 30cm).  Je kunt dit  wijzigen door op het driehoekje ernaast te klikken, een keuze menu verschijnt dan, scroll dit even door om alle opties te zien.

Voor mij is de meest gebruikte optie : A4 formaat

 

 

Meteen hieronder vindt je de mogelijkheid om het A4 staand, of liggend op de mat te plaatsen. Welke optie handig is hangt vaak af van je ontwerp dat je wilt gaan snijden, of het patroon in het papier dat je gebruikt.

 

 

De juiste mat invoer selecteren

De juiste snijmat (invoer) selecteren

En nu weer een belangrijke optie, de maat van je snijmat. Vinyl kun je ook zonder mat snijden, maar dit moet je de machine wel vertellen anders houd hij op met snijden aan de randen van de mat! Even de maat van de mat aanpassen dus…Zo zijn er ook extra lange matten van 60 cm lang, de kleine pix scan mat en de stempel mat. Stel in wat je gebruikt voor het juiste resultaat.

 

Dat was weer de les voor deze vrijdag, veel plezier ervan!

Meer lezen over pagina instellingen? Kijk dan ook eens bij hokjes tellen.

*Suze*

 

7 gedachten over “Je werkblad aanpassen aan je papier- scherminstellingen aanpassen

 1. cindy

  Heb er net eentje gekocht en durf er bijna niet aan te beginnen dus dankjewel voor alle tijd die je hierin steekt. Ik ben er superblij mee!!!

 2. Mieke

  Heb de cameo 4 al een maand staan, eindelijk er in geslaagd het programma te installeren, workshop (initiatie gebruik programma) gevolgd en eindelijk de moed gevonden om te durven proberen….. vind echter geen NL filmpje over cameo 4 en wat ik in het Engels vond ging 1) véél te snel 2) ging ervan uit dat je al tools had van een vorige versie van cameo, was voor mij heel verwarrend. Is er nergens een duidelijk NL filmpje hoe je van start gaat met dit toestel?

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Mieke,
   Nancy de Vries geeft hiervoor online workshops, kijk maar eens op workshop4you.
   *Suze*

Reacties zijn gesloten.