Kersthuisjes voor het raam

Ok de kerstboom hebben we maandag meteen in de kamer gezet, (handig hoor, zo’n plastic geval dat op zolder ligt te wachten) maar verder kwam ik helaas nog niet. De badkamer wordt vervangen en hoewel ik dat niet zelf doe is alles aardig in de hobbel. en zo ben je bijna weer een week verder..

In onze vensterbank verschijnt altijd een winters landschap dat klaar is voor de elfstedentocht. De huisje van Dickensville zijn er in een elfstedenserie, en zo staat bij ons de ‘blauhúster dakkapel’ te blazen naast Leeuwarder Oldehove. Kitsch misschien, maar wel hele gezellige kitsch 😉

Op de achtergrond wilde ik dit jaar de ramen beplakken met uit raamfolie gesneden huisjes. En dat is leuk geworden! Het kleed het geheel echt meer aan en zorg voor een mooie achtergrond.

Kersthuisjes voor het raam

Kersthuisjes voor het raam

Het snijden van de raamfolie ging niet helemaal als gepland, ik had wel iets dieper kunnen snijden, het was nu een heel werk om alles te pellen! Raamfolie gesneden op messtand 3,  snelheid 4 en dikte 8, dubbelsnijden aan.  Ik sneed nu de bobbelige kant, de gladde kant plak je tegen het raam. In het kerstalbum op pinterest staat een plaatje van grachtenpandjes.

Je kunt natuurlijk ook kerstwensen uitsnijden en op het raam plakken, of sneeuwvlokken, of de kerstman met zijn rendieren, of hele kerstbomen!

*Suze*

5 gedachten over “Kersthuisjes voor het raam

 1. Ryanne

  Wat een leuke creatieve toepassing van de raamfolie. Je kunt echt zoveel verschillende dingen doen met raamfolie, echt perfect voor de creatieveling. Ik ben een beetje aan het kijken voor inspiratie richting de kerst. Ik kan niet wachten om daar alvast mee te beginnen, kan mij niet vroeg genoeg zijn hihi

 2. Wim Vriend

  Vraagje,
  Hoe pellen jullie raamfolie? Plaats je de folie op een donkere ondergrond of op een lichtbak? Ik ben er hier ook mee bezig geweest maar je ziet nagenoeg de snijlijnen niet lopen.

  1. Suze Bericht auteur

   Het vinden van de snijlijnen is niet altijd even gemakkelijk, ik duw wat tegen de folie aan zodat deze loskomt.

 3. Sandra

  Super leuk! Maar ik heb gelijk een vraag.
  Ik ben bezig met een ontwerp voor raamfolie maar hoe breng je ze aan op het raam als er delen zijn die “zweven” na het snijden? Plak je die apart of gebruik je speciale (applicatie)tape? Ik bedoel bijv. het linker huisje waar de ramen en de deur los komen.
  Ik heb namelijk een ontwerp over de hele breedte van het raam met een “zwevende” rand er omheen en ik kan nergens een antwoord vinden over hoe je die aan kan brengen.

  1. Suze Bericht auteur

   Als er losse onderdelen zijn dan moet je die inderdaad apart aanbrengen. Ik gebruik daar dan geen tape voor maar brengen het gewoon met mijn handen aan. Kleine details zou je met een pincet aan kunnen brengen maar misschien ook gewoon weglaten 😉

Reacties zijn gesloten.