Kinder t- shirts versieren

Vandaag is de laatste week van de vakantie begonnen in het noorden. De kinderen mogen alweer een beetje wennen aan het ritme van school door de mee te doen aan de kinder-speelweek Jeugdland. De kinderen zijn daar ingedeeld in verschillende kleuren- teams en dat bracht me op het idee van een praktisch en leuk speelshirt.

De weersvoorspellingen zijn erg goed, een wit shirt leek me daarom wel prettig maar daar gaan we dan wel iets leuks van maken. Het is vrij eenvoudig te maken, het staat leuk en het is praktisch, wat wil je nog meer!

Wat heb je nodig:
– een wit t-shirt  of hemd
– letters van vinyl en transferfilm om de letters over te brengen op het shirt
– Textielstiften (blokker/action)
– een kartonnetje voor in het t-shirt, anders stippel je de achterkant meteen mee.

Met de silhouette maak ik de letters (kg pdx bridgetown) van een restje vinyl, deze plak je op het shirt en dan kunnen we los met textielstiften. Gewoon heeeeeeeel veel stipjes zetten… Het is kinderlijk eenvoudig en daarom ook een leuke kinderactiviteit, ook leuk voor een kinderfeestje.

nodig voor het shirt

Als je uitgestippeld bent haal je het vinyl eraf, en dan komen de letters weer mooi te voorschijn. Is het effect niet ontzettend leuk? Nog even de achterkant strijken en het t-shirt kan gewoon in de was.
En groen is de lievelingskleur van mijn dochter dus dit shirt zal ze vast nog vaak aan willen hebben.

stippelen maar Eindresultaat

En nog een jongensversie gemaakt, stoere transformers in alleen groen en blauw, de naam is in groen, blauw en paars gestippeld.
Transformer gestippeld
Naam gestippeld

 
*Suze*

Leuk? Volg ons op Facebook of Pinterest en je mist geen bericht meer.

6 gedachten over “Kinder t- shirts versieren

 1. martine

  Maar hoe blijft de print wit dan? Je plakt het er toch op in kleur?

  1. Suze Bericht auteur

   Dat is maar net welke kleur het shirt heeft, is je shirt wit dan krijg je witte letters, is het rood dan krijg je rode letters. De stickers/letters haal je er an het stippelen weer vanaf.

 2. Mariette Bronkhorst

  Het is me niet helemaal duidelijk hoe je de letters van vinyl nu op het t-shirt plakt dusdanig dat je het er ook weer af kunt halen.
  Waar koop je dat vinyl en is dit wat anders dan bijvoorbeeld het transferpapier dat je bij de hema kunt kopen om letters op t-shirts te krijgen? Dat laatste transferpapier kun je er natuurlijk wel opstrijken maar krijg je er vast niet meer af dan….. Met ander woorden, graag nog wat hulp over hoe de letters ’tijdelijk’ op het shirt te krijgen.
  Kun je de letters dan ook hergebruiken voor andere shirts?

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Mariette,
   Het vinyl is een sticker, een sticker hecht niet goed op stof dus daarom kun je het er later weer makkelijk afhalen. Als de sticker daarna nog een beejte plakkerig is zou je deze ook op een tweede shirt kunnen gebruiken. Vinyl is bij diverse webwinkels verkrijgbaar. (Je laat je snijplotter het ontwerp snijden)
   Het transferpapier is een heel ander materiaal en ook voor een ander doel. Hierop kun je printen en de geprinte afbeelding op textiel strijken, dit is inderdaad permanent.
   Succes! Suze

Reacties zijn gesloten.