De meeste afbeeldingen hebben meer dan 1 kleur. Als je alleen met teksten werkt ben je snel klaar met de basiskleur zwart. Wil je een mooi plaatje maken dan zijn extra kleuren wel erg belangrijk. Maar hoe krijg je ze nu op de juiste manier op elkaar? Al die losse kleurtjes vormen natuurlijk een chaos, hoe breng je dat weer tot een netjes geheel?
Ik heb het telkens over stickers, maar het werkt net zo goed voor papier of voor flex.

Met stipjes!
Ja met stipjes, elke laag die je uitsnijd krijgt twee extra stipjes in de hoeken. Bij het samenvoegen van de afbeelding zorg je ervoor dat de stipjes opklaar vallen, hierdoor valt de rest van de afbeelding ook op de juiste manier in elkaar. Ik zal het laten zien…

kleuren en stipjes
Zoals je ziet allemaal verschillende kleurtjes over elkaar. Ook kun je zien dat er een basiskleur achter de letters zit.

Stap 1 Is het degroeperen van het plaatje
Stap 2 Verdeel de kleuren
Stap 3 Maak twee hulpstippen in de afbeelding (hier rood)
Stap 4 Maak de eerste afbeelding klaar om te snijden, dit is de crèmekleurige achtergrond van de letters, de rode stipjes snijd je mee (in crème kleur natuurlijk)

Twee stippen en een crèmekleurige omlijning van de letters

Twee stippen en een crèmekleurige omlijning van de letters

Stap 5 Plaats de volgende kleur op de afbeelding, in de omlijning van de letters, dan verwijder je de omlijning, hier is geel aan de beurt, de rode stippen worden weer mee gesneden in het geel.

alleen de gele letters, en de rode stippen

alleen de gele letters, en de rode stippen

Stap 6. Zet de omlijning weer terug, dan pas verwijder je de gele letters! Zo zorg je ervoor dat alles op de juiste plaats blijft staan.
Stap 7 Nu zet je de volgende kleur erin, verwijder weer de omlijning voordat je gaat snijden

oranje geel snijden

Stap 8 en weer de volgende kleur : bruin

bruin snijden

Stap 9 volgende kleur: wit

wit snijden

Zijn alle kleuren gesneden dan pel je de afbeeldingen en kun je gaan opbouwen.
De basislaag met de crème kleurige achtergrond van de letters laat je op de drager zitten. De bruine laag zou ik hier als eerste nemen, neem het vinyl over op transferfolie en breng de stipjes opklaar, de letters zullen nu keurig op de juiste plek in de achtergrond vallen. Herhaal dit met de andere kleuren totdat de afbeelding compleet is.
Als laatste verwijder je de hulpstipjes die opelkaar zijn geplakt.

Tadaaa! je meerkleurige stickers is klaar!

*Suze*