Sommige van jullie zitten er al middenin, anderen hebben maar een paar dagen vrij. Maar als je kinderen in de schoolgaande leeftijd hebt dan is het weer tijd voor de meivakantie!

Het weer is niet echt fijn te noemen dus veel buiten spelen zit er (nog) niet in. En daarbij gaan er heel wat vriendjes en vriendinnetjes op vakantie dus moeten we ons zelf zien te vermaken, maar dat kunnen we wel!

De kinderen wilden graag weer lootjes trekken… Dat gaat als volgt, je bedenkt verschillende activiteiten die je ook onderverdeelt in categoriën: zelf doen, er op uit, spelletjes, grote projecten etc. Elke categorie kent zijn eigen kleur en aan het begin van de dag, of als ze zich vervelen of als het tijd is om een spelletje te doen dan wordt er een lootje getrokken.meivakantie

Ben je nog bezig met het huishouden (of een goed boek)? Pak maar een groene = zelfs doen. Wordt er mooi weer verwacht? Pak maar een gele = eropuit. En is het tijd voor een spelletje dan pak je een paarse.

Het hangt natuurlijk van je leeftijd en de interesse van de kinderen af wat er op de lijst komt te staan. Dit is onze lijst voor deze vakantie, en er kan nog veel meer op! Ik heb het in een wordbestand  gezet zodat je het zelf kunt aanvullen. Print het op gekleurd papier of kleur het papier met je stiften .

Fijne vakantie!
*Suze*

En ja dit doen we vaker, en het werkt ook echt. Meivakantie 2015 en pak maar een blauwe.