Er is een nieuwe versie van de silhouette aangekondigd, vanaf november/december in Nederland verkrijgbaar. Ik zou mijn huidige apparaat niet meteen gaan vervangen, maar als je er nog geen hebt en er  een wilt aanschaffen wil je er misschien wel even op wachten. Wat is er nieuw?

Digitaal display; een nieuw volledig digitaal display, de knoppen op de silhouette gaan dus verdwijnen. Ook zal het display meer stap voor stap aanwijzingen geven.

digitaal display

digitaal display

 

Stalen rollers; de rollers die zorgen voor de invoer van het materiaal zijn nu van rubber, deze zijn straks van staal en houden het materiaal beter en steviger op zijn plaats.

Stalen rollers

Stalen rollers

Cross cutter; als je vanaf een rol je materiaal  invoert is er een leuk nieuw handigheidje, de snijder, met dit mesje snijd je in een eenvoudige beweging het materiaal los van de rol.

Cross cutter

Cross cutter

Guide lines; Beter aangegeven invoerlijn, dat streepje links waar je je materiaal tegen aan legt kun je straks echt zien (ik wist heel lang niet dat dit de invoerlijn was….)

uit lijn streepje

uit lijn streepje

USB invoer; dit is een handige optie! geen computer nodig maar direct vanaf een usb stick snijden. Lijkt me heel handig als je op markten staat en je te verkopen items meteen kunt personaliseren met namen.

 

USB invoer, geen computer nodig!

USB invoer, geen computer nodig!

Opbergvakje; aan de zijkant komt een klein vakje waarin je (reserve) mesjes kunt bewaren, die slingeren hier inderdaad door de kamer…totdat je ze nodig hebt en niet kunt vinden

bewaar vakje

bewaar vakje

Slaap stand; een energie zuinige slaapstand

 

Slaap stand

Slaap stand

En  dan hier een leuk filmpje van de nieuwe versie en wat je allemaal met de plotter kunt maken.

 

*Suze*