Zien ze er niet fantastisch uit! Deze heerlijke frisse lemoncurd gebakjes met een zachte topping van italiaanse merengue in een krokant schuitje van bladerdeeg. Ik ben er helemaal weg van ­čśë


lemon merengue bladerdeeg gebakjes

Een vriendin van me was jarig en vroeg mij om wat lekkers mee te nemen. Goed idee, ik houd erg van bakken en zij moest nog werken voor haar verjaardag. Omdat we gingen praamvaren heb ik gekozen voor praktische uit de hand eet gebak (en dus ook ideaal om op te trakteren op je werk).

Deze lemoncurd gebakjes zijn erg makkelijk, de lemoncurd kun je zelf maken of nog makkelijker kopen, maar maken is niet moeilijk en de smaak is toch echt beter. Een prima recept vindt je bij Laura’s bakery.

zelfgemaakte lemoncurd

Het italiaanse schuim moet je echt zelf maken:
1. Klop 4 eiwitten stijf en voeg daaraan 35 gram poedersuiker toe, klop door tot de suiker is opgenomen.
2. Verwarm ondertussen 350 gram suiker in 100 ml water tot een temperatuur van 121 C.
3. Ze de mixer weer aan op een lage stand en giet de de suikerstroop er bij en laat de merengue doorkloppen tot het koud is.

italiaanse merengue

Dan nog de schuitjes, steek uit bladerdeeg rondjes (ik haalde twee uit 1 vierkantje) en doe deze in een cupcake tray. Deze bakjes vul je met wat gedroogde bonen/blindbak bonen, niet teveel want dan komt het bladerdeeg niet om hoog. Niet te weinig want dan komt alles omhoog (maar dat kun je nog wel bijsnijden).

Vul de schuitjes met lemoncurd en top af met de merengue. , nog even een brandertje eroverheen en voil├â┬á, je Petit Ilja’s zijn klaar!

*Suze*

NB. heb je schuim over, dit kun je afbakken op 100C, na 2 uurtjes heb je heerlijke schuimpjes.