Pindakaas en Jam; ingrediënten voor de perfecte kinderkoekjes

Heel erg amerikaans, de combinatie van pindakaas en jam, ze smeren het ook graag op brood maar als koekje is het ook erg geslaagd. Lekker snel, makkelijk en leuk om met de kinderen te maken, de pindakaasjuweeltjes met jam van Nigella Lawson.

pindakaas koekjes met jam65 gram zachte boter
75 gram suiker
65 gram lichte basterdsuiker    samen romig roeren

100 gram pindakaas     er doorheen mengen met
1 ei
1/2 tl vanille extract.

Dan de droge ingrediënten er doormengen:
150 gram bloem
1/4 tl bakpoeder
1/8 tl zout

Maak er een lekker deegje van en laat het koelen in de koelkast.
Als het deeg weer stevig genoeg is draai je er balletjes van, 2-3 cm van. De balletjes druk je plat op de bakplaat. In het midden met een theelepel een mooi kuiltje duwen, hier gaat een beetje jam in. Dan nog even afbakken  op 180 C  in 10-15  minuten. De koekjes zijn  nog een beetje zacht als ze uit de oven komen maar worden met het afkoelen steviger.

Wedden dat deze combinatie ook bij jouw in de smaak valt 😉

8Suze*

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.