Na het snijden van het eerste patroon uit de meegeleverde gratis bestanden wilde ik natuurlijk meteen mee proberen! Het internet staat vol met afbeeldingen en daar moest ik ‘iets’ mee.

Nu zijn er zijn verschillende manieren om een afbeelding in studio te openen:

Optie één. Ik heb zelf een mac, daarmee sleep je eenvoudig een plaatje vanaf het internet op het bureau blad en vervolgens sleep je het plaatje de studio in. Echt waar, een mac is heel praktisch 😉

Optie twee, ga op de afbeelding staan die je leuk vindt, klik met je rechtermuisknop en kies voor Kopieer afbeelding, ga dan naar het studio programma en klik weer op je rechter muisknop, kies nu voor plakken.

Optie drie,  is vooral handig als je er later mee aan de slag wilt (zo heb ik een speciaal mapje met ‘Goede ideeën’ ) Sla de afbeelding op die je zo leuk vindt, klik erop met je rechtermuisknop en kies voor afbeelding opslaan als,  kies eenhandige map en een practiceh naam zodat je het bestand ook echt terug kunt vinden. Heb je het bestand nodig, ga in studio naar de menubalk en klik het menu Bestand aan, kies de optie Openen en ga naar het opgeslagen bestand, klik enter en daar is je afbeelding al!

Niet? In de V3 versie van het programma opent vrijwel elk bestandstype, bij V2 zul je bij het openen van bijvoorbeeld een .jpg  bestand even het hokje “alle bestanden” aan moeten vinken.

Je plaatje is binnen! Nu kun je gaan traceren, want met een gewoon plaatje weet je silhouette echt niet wat ie daarmee aan moet 😉

Succes! *Suze*