We eten relmatig pompoensoep, heerlijk warm en lekker zoet of juist pittig. Bij het maken van de soep verwijder je de pitten en die gaan dan meesal de prullenbak in, maar dat hoeft niet! Je kunt ze ook zelf roosteren en het werk dat je er van hebt viel me heel erg mee.

 

pompoenpitten-roosteren
Verwijder de pitten uit het draderige deel door ze er met een mes af te schrapen, dat scheelt al heel veel in het schoonmaken, De rest van de draadjes week je los door ze in een kommetje met water af te spoelen.
Zet de pitten op in een beetje water met zout en kook ze 10 minuten (pas op dat ze niet droogkoken).

Daarna droogdeppen en  op smaak brengen met wat kruiden:
chili
komijn
kaneel
zout en peper.
Scheutje olijfolie erover en in de oven roosteren op 200 C, ongeveer 15 minuten,  maar let gewoon op of ze niet te donker worden.

Het is een lekker snackje en het kon ook nog wel eens gezonder zijn dan mijn favoriete zak chips. Maar pas op met de hoeveelheid chili, die van mij waren behoorlijk pittig 😉

*Suze*