Print and Cut – afbeeldingen als achtergrond gebruiken

We zijn twee weken geleden begonnen met de basis van print &cut, vorige week ging het over zelf bestanden maken en vulden we ook de achtergrond in. Nu is het tijd voor het invoegen van een plaatje als achtergrond.

Er zijn verschillende manieren
Heb je eenmalig een plaatje( /tekening/tekst/foto) als achtergond nodig dan kun je deze ook vanuit je Finder (mac) of verkenner (windows) in het beeld slepen en in je figuur plakken.
Denk je het vaker te gebruiken dan kun je het plaatje ook toevoegen aan het assortiment van bestaande achtergronden.

We beginnen vandaag met optie 1.

Stel ik heb hem een naam getypt Riemer, in deze letters wil ik een achtergrond invoegen.
Naam Riemer
Ik kies een afbeelding uit mijn bestanden en sleep deze naar het woord, als ik boven een letter kom vult hij deze in, ik kan nu de letters 1 voor 1 een andere afbeelding geven.
Let op! Laat je muisknop niet los voordat het plaatje een letter vult, anders plaatst hij het plaatje gewoon op je werkblad.

plaatje pakken en slepen

afzonderlijke letters


Wil ik dat er 1 afbeelding verdeeld wordt over alle letters, dan degroepeer ik het woord, en kies vervolgens voor paden samenvoegen. Sleep ik nu een afbeelding naar de naam dan word de hele afbeelding verdeeld over alle letters. Met dit plaatje is het resultaat niet zo mooi, maar heb je digitaal print dessin dan gaat dat een stuk mooier.

samengestelde afbeelding

 

 


Lukt het slepen niet of denk je je achtergrond vaker te gebruiken dan is het handig om je bestand te importeren zoadat je het altijd bij de hand hebt.

Klik in het menu  op bestand en kies voor importeer naar mijn bibliotheek
Er opent een venster en je kunt je gewenste bestand gaan zoeken

importeer afbeelding

Na het selecteren van het bestand is het terug te vinden in de map ‘ mijn eigen designs’. Daar staat hij niet goed, het is nu een gewoon plaatje maar je wilt het als achtergond gaan gebruiken. Sleep je bestand daarom naar de map die er ergens boven staat ‘ Mijn patronen”

bestand saat bij mijn eigen designs

sleep je bestand naar mijn patronen

Open je nu rechtsboven je patronen folder, scroll dan helemaal omlaag, hier vindt je de bestanden die je toe hebt gevoegd! (vergeet niet je bestand te selecteren en pas daarna de achtergrond, anders gebeurt er niets…)

open patronen venster en scroll naar beneden

 

Zoek je mooie achtergronden kijk dan eens op pinterest.

*Suze*

Dit is een vervolg op eerdere berichten over print&cut, begrijp je alle stappen niet helemaal lees dan hier en hier even de vorige berichten terug.

9 gedachten over “Print and Cut – afbeeldingen als achtergrond gebruiken

 1. Marga

  Hoi Suze, dank voor de tutorial. Echt heel duidelijk. Even nog een ‘opmerking’. Als je plaatje in ‘mijn eigen designs’ staat kun je het heel makkelijk gebruiken. Je selecteert op je werkblad de letter die gevuld moet worden, dan dubbelklik je op het patroon in ‘mijn eigen designs’ en voila, je letter is gevuld.

 2. Marga

  Even een foutje herstellen, je moet niet dubbelklikken op het patroon, maar gewoon 1 x klikken 🙂

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Ankie,
   Vervelend dat het niet lukt, ik kan zo niet goed zien wat je goed en fout doet. Misschien kun je even mailen?
   Suze

   1. ankie

    ik heb de achtergrond nu bij mijn eigen designs staan, maar krijg zo’n stopbordje te zien als ik hem naar mijn patronen wil verslepen.

    groetjes ankie

    1. Suze Bericht auteur

     Dan is het waarschijnlijk een snijpatroon? Of is het echt een plaatje?

 3. judith

  ik probeer achtergrond plaatjes in mijn bibliotheek te zetten maar als ik op importeer naar bibliotheek aanklik dan opent hij mijn downloads in plaats van mijn bibliotheek. Weet jij hoe dit kan in het verleden is het me wel gelukt om designs toe te voegen
  s

  1. Suze Bericht auteur

   Dag Judith,
   Ik kan vanaf hier heel lastig beoordelen wat er wel en niet gebeurt bij jouw op je computer.
   Maar als je het probeert via ” menu” en dan ‘bestand importeren’ lukt het dan wel?
   Groetjes Suze

Reacties zijn gesloten.