Een leuk idee voor feestje, zelf tijdelijke tattoos maken. En dat kan jij ook met het Tattoo papier van Silhouette, het is niet goedkoop € 9,95 voor 2 A4 maar het is wel leuk. Er zitten 2 soorten vellen in de verpakking, de witte daar print je je afbeelding op, en dan de ‘blauwe’ , blauw papier met een plastic laagje,

bloemetje tattoo

Stap 1 zoek een plaatje uit, een print en cut plaatje zoals het gratis bestand van deze week (gratis bestand 19 mei 2015).  Maar ik heb hier nu twee jongens van 7 rondlopen en terwijl zij gaan knikkeren bestellen ze allebei een skylander tattoo, dan maak ik het bloemetje maar voor mijn dochter ;-).

Stap 2. Bij een plaatje vanaf het internet zul je deze eerst moeten traceren, en dan alleen de buitenlijn. Speel met de high pass filter en de treshold zodat je de lijn om het plaatje krijgt als je traceert.

traceren buitenlijn

Daarna trek je er een schaduwrand omheen, de binnenste lijn verwijder je en de buitenste lijn zet je om je plaatje heen. Je print en cut bestand is nu klaar.

toevoegen schaduwrandprint en cut tree rex

Stap 3 Spiegelen! Niet altijd noodzakelijk maar wel als er tekst op je tattoo staat

Stap 4 Printen op het witte tattoo papier (vergeet niet om je registratie tekens aan te zetten!)

Tip: Probeer eerst uit op gewoon papier, het printen én snijden, als het mislukt is er niet meteen een vel papier van €5,- verspild

Stap 5 De tatoeages zijn geprint en moeten nu drogen.

de tattoos geprint

Stap 6 Pel de doorzichtige  laag van van het blauwe papier af en breng de over op de tattoos. Omdat ik maar een deel van het vel gebruikte knipte ik het op maat met behulp van mijn testprint op het print papier.  Het overbrengen is wel even lastig, het materiaal is erg dun  en plakt snel vast.

papier als mal
plastic laagje erover


Stap 7 Met de silhouette snijd je nu de plaatjes uit tot plak tatoeages
En dat ging bij mij dus echt niet…. de registratietekens kon de silhouette niet meer vinden, op het testpapier was het geen probleem maar dit bleek ineens een onmogelijke opdracht. Ik heb ze daarom gewoon met de schaar geknipt, de jongens hadden niet een eeuwigheid de tijd (en ik ook niet)

Stap 8 Opbrengen, pel het dunne plastic laagje er weer af, probeer om niet met je vingers aan de geprinte delen te komen. Leg de tattoo op de huid en druk met een vochtige doek eroverheen de tattoo in 15 tellen vast, tadaa!

stoere boys

+ Je kunt nu echt helemaal je eigen plak tatoeages maken, elke afbeelding, naam of logo is mogelijk.
+ Ook heel handig om een heel voetbalelftal te versieren, of verjaardagsfeestje, of
+ ideale manier om een echte tattoo eens uit te proberen
+ alleen een printer en een schaar nodig, de silhouette is absoluut niet noodzakelijk

- duur materiaal
– print en cut werkt niet optimaal
– door gebruik van de registratietekens verlies je snijruimte rondom

Eindconclusie…wat zullen we nu gaan tatoeëren?!

*Suze*

resultaat tattoo 1 resultaat tatoo 2En waar bestel je Silhouette tattoo papier in Nederland? Bij Creabest bijvoorbeeld. Deze week leverbaar!

(Ik kocht het bij Bea maar dat ging niet helemaal goed, daar bestel ik dus niet weer)