Het eerst printen en daarna snijden heb ik weer helemaal opnieuw ontdekt nu ik stickerpapier in huis heb gehaald. Geweldig! Nu kun je op twee manieren werken, met de print & cut functie waarbij je de registratietekens meeprint met je ontwerp en met de pixscan mat waarbij je een foto maakt van je print, op de speciale mat waarop de registratietekens staan.

Ik werk graag met de pixscan mat, maar dat is wel weer een aparte aanschaf terwijl je de registratietekens ook gewoon mee kunt printen Het nadeel van meeprinten is het snijverlies want de silhouette houd nogal een ruime marge aan waar binnen je ontwerp moet staan, zonde van je materiaal. Maar……je kunt ze marges aanpassen!

Door de tekens op te schuiven ontstaat er meer ruimte en dus minder snijverlies, en het is nog simpel ook ­čśë

Zorg er eerst voor dat je print lijnen aanzet, dan weet je ook dat je printer deze maat kan gebruiken. afdruk rand instellen

Dan zet je de registratietekens aan:

registratietekens en marges

Je ziet de marges die je in kunt stellen, op nul zetten wil niet maar door ze op te schuiven win ik toch een cm. En dat lijkt misschien weinig maar het kan net het verschil maken. En wie het kleine niet eert….is het grote niet weerd ;-))

*Suze*

Nog iets leuks, druk eens om de M toets als je studio hebt openstaan…