Het bestand van deze week zijn de mooie herfstbladeren en de tekst ‘Hello fall’. Ik kreeg het eerst niet gedownload maar dat kwam doordat ik de cloud nog moest instellen.  Daarna bedacht ik dat ik de bladeren wilde gerbuiken om in leer te embossen.. en dat gaat zomaar niet!  Ik had natuurlijk leer nodig en ik ging op weg naar de kringloopwinkel, voor een paar euro had ik daar een leren tasje en een leren riem. Mooi inkopen doen is dat  ;-) Het tasje in stukjes geknipt en daarmee aan de slag, maar het resultaat viel nogal tegen ;-(

Ik koos voor de instellingen kerven en relief aanbrengen en dat kerven gaat wel maar relief zie je erg slecht. Wat er vooral gebeurde was dat het leer beschadigd werd door het kerven en het relief alleen zichtbaar is met de juiste lichtinval. In het bovenste stukje zie je de blaadjes gekerft en in het onderste staat ‘ hello ‘ ` Kun je het zien??

Nu heb ik niet mijn leren bulletjournal (bujo) binnen gekregen en ook hierbij zat een stukje extra leer als bladwijzer. Dit leer is iets stugger en toen ging het beter!  Ik had ook al wel gelezen dat je ‘standig’ leer moet gebruiken, leer dat erg stug is. Goed standig leer is tuigleer, dat veel gebruikt wordt in de paardensport. Dat ga ik zeker bestellen om het nog eens te proberen. Het moet kunnen alleen heb dan wel het juiste materiaal nodig.

Het blaadje is ongeveer 1 cm groot.  (of klein)

Instellingen :
Platform 2 + snijmat, blauwe ‘ kerfmesje, snelheid 5 drukkracht 1
Platform 2 + snijmat: fijne embosmesje, snelheid 5, drukkracht 33
Daarna alleen nog extra embossen, met extra platform + 2 en daarna ook nog eens platform 1 erbij.

Voor herhaling vatbaar dus, lijkt me prachtig om leren armbanden te embossen, of een leren omslag voor je Bujo te personaliseren.
Mak er wat van!
*Suze*